"reprezentacija Srbije"
"reprezentacija Srbije"

Druga runda je bila samo fantazija - kraj za juniore u Turskoj! Seku Dumbuja je zverka u najavi

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.12.16. | 16:08

Orlići na koncu takmičenja izgubili od Francuske sa 68:71

reprezentacija SrbijeTeoretski, imali smo šanse. Trebalo je slaviti i to sa ubedljivih 16 poena razlike. A posle debakla u sudaru sa Rusijom vera u sopstvene kvalitete nije dozvolila srpskim juniorima da se razmašu. Takmičenje na Evropskom prvenstvu u Turskoj juniorska reprezentacija Srbije završila je porazom od Francuske - 68:71 (15:16, 19:13, 18:20, 16:22).

Bio je to mnogo izjednačeniji duel nego onaj sa Rusijom, ali možda i zbog toga što su brzo shvatili da neće biti nikakvog senzacionalnog podviga, tačnije da im Francuzi neće dati tu ogromnu razliku, izabranici selektora Milana Gurovića popustili su u finišu, pa su Trikolori, iako su većim delom meča jurili zaostatak, na kraju slavili sa 71:68.

Izabrane vesti

Boriša Simanić je sa 14 poena bio najefikasniji u srpskom timu, odmah iza njega bio je Novak Musić sa 13, a utakmicu iznad proseka odigrao je i Ranko Simović sa 12, ali i 11 skokova.

U odbrani, međutim, nije bilo šanse zaustaviti 202 centimetara krilnog centra Sekua Dumbuje. Kao dokaz 31 poen ovog 15-godišnjaka uz šut iz igre 10/11. Nema sumnje, pred Dumbujom je velika karijera. A pred našim momcima period samoanalize. Ničeg ovde nema strašnog, ako se izvuku pouke.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Srbija U18

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara