Druga pobeda Partizan Mozzart Beta na pripremama, Vašington se najbolje pokazao

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.09.24. | 20:46

Crno-beli u Čačku igrali pet četvrtina protiv Jeniseja i ubedljivo slavili

Partizan Mozzart Bet nastavlja sa pripremama koje su možda i znatno važnije nego neke prethodne zbog velikog broja novih imena u timu Željka Obradovića koja moraju da se uigraju pre početka sezone u ABA ligi i Evroligi. Posle sigurne pobede nad Igokeom u Beogradu, crno-beli su danas u Čačku savladali ruski Jenisej rezultatom 114:85 (22:11, 23:21, 22:19, 23:18, 24:16). Zanimljivo, meč se po dogovoru igrao čak pet četvrtina.

Za razliku od prvog meča kada Obradović nije koristio Isaka Bongu, Frenka Nilikinu, Vanju Marinkovića i Karlika Džonsa, sada su aspolutno svi igrali (osim povređenog Ajzee Majka) i svi su se upisali u listu strelaca osim Arijana Lakića.

Izabrane vesti

Pošto je utakmica bila iza zatvorenih vrata možemo samo da konstatujemo da je Partizan svih pet četvrtina rešio u svoju korist. Već posle prve je imao dvocifrenu prednost koja je rasla do kraja meča.

Znatno zanimljiviji podaci su oni statistički. Najefikasniji je bio Dvejn Vašington sa 16 poena. On je protiv Igokee bio jedan od slabijih na parketu, ali sada se očigledno znatno bolje snašao. Pored njega, dvocifreni su bili Aleksej Pokuševski sa 12, isti broj je imao i Frenk Nilikina, Mitar Bošnjaković i Isak Bonga su dodali po 11 poena.

U Čačku su debitovali Nilikina koji je bio dvocifren, baš kao i Isak Bonga. Prve minute je upisao i Karlik Džons koji je meč okončao sa sedam poena.

Partizan nastavlja pripreme na Siciliju, gde će 7. septembra igrati protiv Dertona basketa u polufinalu turnira. Drugo polufinale će igrati Trapani Šark protiv Golden Kings.

Po povratku u Beograd, od 13. do 15. septembra, Partizan će organizovati turnir sa AEK-om i Parizom u Beogradu. Generalnu probu za sezonu ekipa će imati 21. septembra protiv Panatinaikosa u Atini na otvorenom stadionu.

Takmičarsku sezonu Partizan otvara u ABA ligi protiv Borca. Za sada zvanično stoji da će se utakmica igrati 23. septembra, ali taj datum je podložan promeni.



Partizan Mozzart Bet – Jenisej 114:85 (22:11, 23:21, 22:19, 23:18, 24:16)

Partizan: Dejvis 7, Lundberg 6, K. Džons 7, Nilikina 12, Vašington 16, Koprivica 4, Nakić 6, Bošnjaković 11, Marinković 3, Pokuševski 12, Braun 6, Bonga 11, Lakić, T. Džons 9, Dimitrijević 4.



tagovi

KK PartizanABA ligaEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara