Đorđević zadovoljan startom: Ozbiljna priprema, utakmica i pristup

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.08.19. | 12:39

“Ozbiljnost je ključ, dobili su svi pohvale. Svi smo razmišljali o tome da li će biti dobro na startu, ali ovo su dobri koraci“

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Fošana)

Prva utakmica i prva ubedljiva pobeda Srbije na Mundobasketu u Kini! Istini za volju, Angola nije nije merilo kvaliteta reprezentacije Srbije, ali je dala idealan uvod u takmičenje gde cela nacija očekuje uspeh.

Izabrane vesti

Uprkos svim očekivanjima 10.000 kilometara odavde, selektor Aleksandar Đorđević i njegov tim ostaju smireni, čvrsto na zemlji i žele da nastave započeti posao na pravi način. Da svaku utakmicu odigraju s pristupom, željom i motivacijom kao protiv Angole. 
"Ozbiljna priprema, ozbiljna utakmica, ozbiljan pristup", zadovoljno je poručio Đorđević i nastavio:
"Dobro smo otvorili meč, svi pričaju o tome da su prve utakmice uvek teške, ali mi smo probili barijeru i bili dobri. Svi žele da tako i ostane, igrali smo dobro u oba smera, kontrolisali skokove, imali dobre šuteve i pogotke, pametno birali pozicije, što nam daje snagu za naredne utakmice. Svi smo jako ozbiljno pristupili utakmici, bili smo spremni, izuzetno motivisani, odgovorili su svi zadacima koji su bili postavljeni. Ozbiljnost je ključ, dobili su svi pohvale. Svi smo razmišljali o tome da li će biti dobro na startu, ali ovo su dobri koraci".

Sledeći protivnik Srbije su Filipini, selektor tvrdi da je plan za utakmicu već spreman.
"Već smo skautirali tim, znamo s kim ćemo igrati. Znamo koliko je košarka važna na Filipinima, koliko ponosa unose u svaku utakmicu. Spremamo se koliko možemo da budemo što bolji u narednoj utakmici".

Đorđević kaže da prihvata ulogu favorita u Grupi D, ali spušta loptu posle ubedljive pobede i nada se da će Srbija zadržati hladnokrvnost. 
"Dobro smo počeli, ali dugačak put je pred nama. Moramo da ostanemo skromni, da budemo spremni za narednu utakmicu. Ne razmišljam o protivnicima, o SAD, oni su najveći favoriti i jako ih poštujemo, ali mi gledamo sebe i kako da budemo bolji".

Svi u redovima Srbije bili su zadovoljni odzivom navijača i podrškom koju je ekipa dobila, od hotela, do dvorane. 
"Hala je bila puna, mnogo naših navijača, mnogo znači podrška naših ljudi, daje nam vetar u leđa. Osećamo se voljeni, maženi, paženi, što samo može da bude podstrek za nastavak".

Srbija će Filipine dočekati u ponedeljak od 13.30 po srednjoevropskom vremenu, što je 19.30 u Kini. 

FotoStar Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara