Đorđević potvrdio: Teodosić 99% neće biti sa nama na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 11:49

"To je još jedan veliki gubitak za ovu reprezentaciju, igrački i ljudski"

Srbija ide u Kinu bez Miloša Teodosića. Najavljeno je to pre 10 dana odmah posle prijateljskog meča Srbije protiv Litvanije, a danas je i ozvaničeno. Veliko - nažalost. Pojavio se Teo na okupljanju reprezentacije sa sve longetom na levoj nozi i to je još jedan pokazatelj da povreda nije lakše prirode.

Pored Tea, Srbija neće moći da računa ni na Dragana Milosavljevića koji je povredio koleno na Akropolis kupu.

Izabrane vesti

To znači da se spisak igrača od 14 imena spustio na 12 sam od sebe, a to je najgori mogući scenario. Selektor Aleksandar Đorđević se obratio javnosti na konferenciji za medije na kojoj je govorio o statusu Teodosića.
"Ono što se desilo Gagiju Milosavljeviću je najteža povreda koja igrača može da zadesi. On je dao mnogo reprezentaciji. Veliki je deo reprezentacije i osetiće se njegovo odsustvo. Teodosić nije dobra slika – juče smo napravili magnetnu rezonancu ponovo i analize svih koji su čitali rezultate, 4,5mm ruptura postoji i dalje. U dogovoru s njim 99 odsto neće biti s nama na SP. To je još jedan veliki gubitak za ovu reprezentaciju, igrački i ljudski. Moramo da budemo svesni da što pre usmerimo oružja na drugu stranu i nadoknadimo njihov izostanak. Oni su bili putnici za Kinu, sad moramo da nadoknadimo njihove izostanke", rekao je Đorđević.

Vladimir Lučić je imao problem sa povredom butnog mišića, ali Đorđević je istakao da će on, srećom, biti na raspolaganju za pet do sedam dana.
"Planski je ostao u Beogradu, odradio je terapije kako bi sanirao rupturu koju je zaradio. Dešavalo se nekoliko puta da s tolikom tvrdoglavošću reaguju, da žele da igraju i onda naprave veću štetu. Imamo iskustva s tim i onda smo tražili od njega da stane malo i vidimo kakav je problem. Za 5-7 dana očekujem da će biti tu, da će treću ili već drugu utakmicu da dobije neke minute. On nije izgubio fizički mnogo, samo je potrebno da uđe u sistem i uigra s ekipom", rekao je Đorđević.

Dakle, Srbiju će na Mundobasketu predstavljati Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vladimir Lučić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Stefan Birčević, Nikola Jokić, Miroslav Raduljica, Nikola Milutinov i Boban Marjanović.

Orlovi će u Kini prvo igrati pripremne mečeve pre samog Mundobasketa. Prvo će se sastati sa Italijom 23. avgusta, potom sa Novim Zelandom 25. avgusta i na kraju sa Francuskom 27. avgusta, da bi 31. avgusta započeli Svetsko prvenstvo utakmicom protiv Angole.

Nažalost, moraćemo bez Tea i Milosavljevića...

FOTO: Mozzart Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara