©AFP
©AFP

Dončić sasuo ključnu trojku Hardenu u lice, Dalas preuzeo pol-poziciju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.04.24. | 07:08

Maveriksi napravili brejk i izjednačili na 1-1 u seriji, reprezentativac Slovenije najefikasniji igrač na utakmici

Jeste se Kavaj Lenard vratio na parket u drugoj utakmici konferencijskog četvrtfinala, ali je najinteresantniji duel noćašnjeg NBA programa obeležio novi obračun Luke Dončića i Džejmsa Hardena. Nije se on sveo isključivo na nadmetanje u dalekometnim paljbama, već je bilo interesantno posmatrati i razlike u sudijskom kriterijumu primenjivanom na dvojici asova. Pretrpeo je bivši igrač Reala dosta batina u susretu sa Klipersima, ali ga to nije sprečilo da sa 32 poena, devet asistencija i šest skokova bude najbolji igrač na utakmici i ključno doprinose trijumfu Dalasa u Los Anđelesu 96:93.

Prelomni trenutak meča viđen je na oko minut i po do kraja utakmice, kada je Donćić ostao "jedan na jedan" sa Hardenom i pogodio trojku bez dodirivanja mrežice za 90:81. Sva bitka Dončića i Hardena u drugom susretu oličena je u tom jednom potezu, a iako su Klipersi na kraju smanjili razliku na tri poena, većih neizvesnosti u poslednjih minut i po nije bilo. Dalas je izjednačio na 1-1 u seriji i preuzeo sve u svoje ruke. Ako Mevsi pobede na svakoj od (najviše) tri utakmice na svom parketu - plasiraće se u konferencijsko polufinale.

Izabrane vesti

Za razliku od prvog meča u kom je pogodio šest trojki iz 11 pokušaja, Harden je u drugom susretu dao tek dve iz 10 pokušaja, a Bradin slabiji učinak donekle su nadomstili poeni povratnika Lenarda (15). Dobar deo od 22 poena, Harden je dao sa linije za slobodna bacanja, a utisak je da je jedna od pobeda sporta kao takvog, činjenica da brojni faulovi na ivici simuliranja nisu rezultovali trijumfom Klipersa.

Nisu ni Dončićevi procenti bili blistavi (42 odsto iz igre, 11/26), ali je u drugoj polovini druge četvrtne dao osam poena, uključujući i pomenutu trojku preko Hardena. Istinska "Clutch" partija 25-godišnjeg krila. Najveća Donćićeva podrška bio je Kajri Irving. Sjajni plejmejker ubacio je 23 poena, Pi Džej Vošington imao je 18, a Derik Džons 10.

Sledeći duel u seriji između Dalasa i Klipersa biće odigran u noći između petka i subote od 02.00, a zatim će se dva tima sastati u nedelju od 22.00.


NBA PLEJ-OF - REZULTATI

Minesota - Finiks 105:93 (2-0 u seriji)

/Mekdanijels 25 - Buker 20/

Milvoki - Indijana 108:125 (1-1 u seriji)

/Lilard 34 - Sijakam 37/

LA Klipers - Dalas 93:96 (1:1 u seriji)

/Harden, Džordž 22 - Dončić 32/


tagovi

Dalas MaveriksLuka DončićLos Anđeles Klipers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara