Dončić: Pustite mene, jeste li videli šta je uradio Dorijan?!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 09:45

Skromni Slovenac nakon magične predstave u teksaškom derbiju i šestog tripl-dabla u sezoni istakao sagrača u prvi plan

Ako se neko i dvoumio, sada je već svima jasno - Luka Dončić je nova superzvezda košarke. Neverovatna sinoćnja predstava protiv San Antonija (42 p, 11 sk, 12 as), izdanje kakvo se retko viđa i pobeda protiv ekipe Grega Popovića kao da su veći utisak ostavili na ceo svet nego na njega. Lukin otac, Saša Dončić i sam bivši košarkaš, dobro je to nedavno primetio kada je rekao da se "mali Luka igra košarke", a noćas se baš naigrao. I pored toga, nije želeo da stavi se sebe u prvi plan, jer on smo radi zašta je plaćen.

"Sanjao sam da ću postići 16 poena u prvoj četvrtini, a postigao sam ih 17. Vidite da se snovi ne ostvaruju a-ha-ha. Šalim se, bila je ovo izuzetna pobeda. Veliki trud smo uložili, odlično odigrali odbranu. Prosto izuzetno. Sve je bilo posebno, kako rivalstvo, tako i naša pobeda... Ali, ja bih pre bih izdvojio ono što je uradio Dorijan Fajn-Smit, nego moj učinak" više nego skroman je Slovenac istakavši u prvi plan saigrača koji je ubacio 22 poena uz pet skokova i tri dodavanja, ali i strelca čudesnog, ujedno i veoma važnog koša za vođstvo Dalasa 112:107 minut i 15 sekundi pre kraja.

Izabrane vesti

Fajni-Smit, koji je postigao rekord karijere se samo nasmejao kada je čuo pohvale od saigrača i rekao šta svako normalan misli:
"On mi stalno govori da šutiram, da zatrpavam koš i evo to sam uradio. Ali, 42 poena?! A mi ovde govorimo o nekoliko mojih trojki..."

Šef struke u Meveriksima, Rik Karlajl jasno je stavio do znanja šta misli o neverovantoj seriji mladog asa koji je zabeležio već šesti tripl-dabl u tekućoj sezoni:
"Ovaj momak na terenu može da uradi sve što zamilsi! Trenutno je u čarobnoj seriji, fenomenalno je gledati ga, fenomenalno je biti deo toga. Njegovi saigrači i ja smo mu se samo pridružili u tom njegovom pohodu"

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara