Dončić predvodi Zvezde u usponu na Ol star vikendu

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 21:08

Inače, Slovenac je pre nekoliko dana izvrnuo zglob. Videćemo da li će mu to promeniti planove

Bliži se Ol star vikend, spektakl na kom najbolji košarkaši NBA lige pokazuju raskošan talenat koji poseduju. Tradicionalno svake godine prvo veče rezervisano je za utakmicu „Zvezda u usponu“. Snage će odmeriti najbolji mladi košarkaši iz Sjedinjenih Američkih Država u meču protiv talenata iz ostatka sveta, koje će predvoditi Luka Dončić.

Junajted centar u Čikagu biće domaćin ovogodišnje Ol star manifestacije. Glavni događaj održaće se u nedelju 16. februara, kada će najveće zvezde NBA lige predvođene kapitenima ekipa Janisom Adetokunbom (njegov tim će nositi broj 24 za Kobija Brajanta), odnosno Lebronom Džejmsom (a njegov tim će nositi broj dva u čast Kobijeve kćerke Đijane), odigrati revijalni meč. Dan pre toga, igrači će se nadmetati u zanimljivim takmičenjima kao što su najlepša zakucavanja, brzo šutiranje trojki i takmičenje u veštinama sa loptom.

Izabrane vesti

Prvog dana prestižnog Ol stara na terenu će se naći igrači koji će predstavljati SAD, odnosno ekipa „Sveta“. Pravo da budu izabrani od strane pomoćnih trenera u NBA imaju košarkaši kojima je ovo prva ili druga godina u ligi, a po desetorica njih naći će se u svakom timu.

Ekipu ostatka sveta predvodiće Luka Dončić, koji je inače nedavno na treningu izvrnuo skočni zglob i videćemo da li će to uticati eventualno na njegov nastup. Ove sezone Slovenac blista u dresu Dalasa postižući prosečno 28,8 poena, 9,5 skokova i 8,7 asistencija. Nekadašnji igrač Real Madrida je i prošle godine učestvovao na ovom meču, a ove sezone izabran je i u startnu petorku ekipe Lebrona Džejmsa, u utakmici svih zvezda. Pored Dončića, u timu ostatka sveta naći će se još dvojica evropskih igrača, Svi Mihajljuk (Ukrajina) iz Detroita i Moric Vagner (Nemačka) iz Vašingtona.

Američku ekipu predvodiće Tre Jang, koji će baš kao i Dončić biti akter i glavnog događaja poslednjeg dana Ol star vikenda. U sastavu će se naći i Zajon Vilijamson, prvi pik na ovosezonskom draftu. Nekadašnja zvezda Univerziteta Djuk nedavno se vratila na teren nakon duge povrede kolena.

Treba pomenuti i to da je u poslednje vreme sve više evropskih igrača prisutno na Ol star vikendu, što je jasan pokazatelj da se igrači sa prostora Starog kontinenta po kvalitetu sve više približavaju najvećim zvezdama ovog sporta. Ukupno 108 košarkaša iz 38 različitih zemalja širom sveta započelo je aktuelnu sezonu u NBA ligi i svaka od 30 ekipa ima bar jednog stranog igrača.

SAD: Majls Bridžis (Šarlot), Vendel Karter Džunior (Čikago), Devonte Grejam (Šarlot), Tajler Hirou (Majami), Džeren Džekson Džunior (Memfis), Dža Morent (Memfis), Kendrik Nan (Majami), Erik Paskal (Golden Stejt), Pi Džej Vošington (Šarlot), Zajon Vilijamson (Nju Orleans), Tre Jang (Atlanta).

SVET: Nikel Aleksender-Voker (Nju Orleans), Diandre Ejton (Finiks), Ar Džej Beret (Njujork), Brendon Klark (Memfis), Luka Dončić (Dalas), Šej Gildžus-Aleksender (Oklahoma), Rui Hačimura (Vašington), Svi Mihajljuk (Detroit), Džoš Okogi (Minesota), Moric Vagner (Vašington).

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara