Luka sa ocem Sašom (Foto: AFP)
Luka sa ocem Sašom (Foto: AFP)

Dončić po ulasku u prvo NBA finale: Neću da lažem, osećaj je prilično dobar

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.05.24. | 10:56

"Uvek je slađe kada se pobedi na strani. Mnogo mi znači što je otac došao da me podrži."

Kao što je Denver lani slavio Nikolu Jokića, tako Dalas danas slavi Luku Dončića. A slaviće ga još više ako slovenački košarkaš ekipi iz Teksasa posle 2011. donese drugi šampionski pehar NBA lige. Na dobrom je putu jer su Meveriksi pobedom nad Minesotom sa 4-1 u seriji osvojili naslov najboljeg tima u Zapadnoj konferenciji, pa će sada u borbi sa Bostonom odlučiti kome pripada zvanje najboljeg tima u celoj ligi.

Titula za najkorisnijeg igrača konferencije je pripala upravo Dončiću koji je još jedan veliki uspeh u karijeri proslavio sa svojim ocem Sašom uz pivo. Onako, narodski.

Izabrane vesti

"Odložen mu je bio let za sedam sati, ali je uspeo da stigne pre završetka utakmice. Mnogo znači za mene što je došao", naglasio je Dončić pa dodao: "Dobar je to osećaj pobediti, pogotovo na strani, ne mogu da lažem. Uvek nastojimo da se držimo zajedno kao tim, u svim trenucima. Uvek je slađe pobediti na strani jer kada postigneš poene, publika zaćuti."

Iako se nalaze u trenucima slavlja, posao još nije gotov. Jasno je svima šta im je konačni cilj.

"Bio je veoma težak put, ali nije završen. Ima još posla, moramo da upišemo još četiri pobede, ali mislim da smo barem danas zaslužili da malo slavimo. Ovo je ludo. Mi smo sjajan tim, ali ono još važnije jeste da imamo sjajne momke u timu počev od igrača do trenera. Držimo se zajedno, igramo košarku, uspeli smo da pobedimo neke veoma dobre ekipe na putu dovde. Sada nas čeka najbolji tim u ligi koji je imao najbolji skor u ligaškom delu. Poseduju neverovatno oružje u defanzivi i ofanzivi. Moramo da odigramo sjajnu košarku kako bismo ih pobedili."

Veliku zahvalnost Dončić duguje i treneru Džejsonu Kidu koji je uspeo da svakome u ekipi nađe ulogu i pre svega stvori sistem u kojem će on i Kajri Irving besprekorno funkcionisati.

"Mnogo mi je lično pomogao, kao i svima. Razume moju i Kajrijevu ulogu zato što se u njoj nalazio kao igrač. Bilo je dosta uspona i padova tokom sezone, ali je sve vreme držao zajedništvo u timu. Mlada smo ekipa, izuzev Kajrija koji jedini stari (smeh). Mnogo igrača nikada ranije nije nastupalo u plej-ofu", zaključio je Luka.

Nadolazeće finale imaće veliki emotivni značaj za Irvinga koji će se suprostaviti bivšem klubu u kojem je imao ne toliko lepu epizodu od 2017. do 2019. godine.

„Nalazim se na mestu u svom životu gde ne razmišljam o prošlim trenucima. Mogao sam da ih raspakujem na zdrav način, napredujem kao osoba. Imao sam teška vremena u Bostonu, suočavajući se sa smrću u mojoj porodici i stvarima van terena koje nisam bio spreman da rešim", otkriva Irving.

Ipak, uprkos izazovima iz prošlosti, izrazio je poštovanje prema trenutnom sastavu Seltiksa.

"Sada kada mogu da se izrazim kako se osećam, spreman sam da se vratim u Boston i da se zabavim sa svojim saigračima. Znam da igramo protiv sjajnog tima koji je izborio put do NBA finala. Strašan su i pošten protivnik, očekujem da najbolji tim na kraju pobedi.”


tagovi

Luka DončićDalas MaveriksMinesota TimbervulvsKajri Irving

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara