Dončić jedva čeka kvalifikacije za OI

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.19. | 10:54

Slovenački superstar najavio učešće na kvalifikacionom turniru idućeg juna

Verovatno najbolji evropski košarkaš, naravno uz Nikolu Jokića i Janisa Adetokunba, koji je poslednjih godina "preplivao Atlantik" i osvojio NBA ligu, Luka Dončić nije igrao ove godine na Mundobasketu.

Slovenija, zemlja koja je pokorila Evropu u već čuvenom finalu od pre dve godine protiv desetkovane Srbije, zahvaljujući čuvenim Fibinim "prozorima" za kvalifikacije nije uspela da se, kao i Hrvatska probije do Kine. Ali, zato će, poput Srbije šansu za plasman na OI 2020. tražiti idućeg juna (23-28.) u olimpijskim kvalifikacijama.

Izabrane vesti

Juče je svetska kuća košarke dala spisak 24 reprezentacije koje će se boriti za četiri preostala mesta, a među njima su i tri navedene iz bivše Jugoslavije. Koliko su važne ove kvalifikacije, pre svega zbog nastupa na Olimpijskim igrama u Japanu, gde je učešće već obezbedilo osam od ukupno 12 reprezentacija (Španija, SAD, Australija, Francuska, Argentina, Nigerija i Japan)  govori i reči Dončića koji je za tamošnje medije izjavio da jedva čeka tu priliku.

"Sećam se kada smo igrali protiv Hrvatske u prepunim Stožicama... To je bilo nešto najlepše. Jako se veselim i jedva čekam da zaigram za reprezentaciju idućeg leta", jasan je lider Dalas Maveriksa.

Lukina želja je jasna, ali je veliko pitanje kako će se rešavati problemi učešća NBA igrača na ovakvim turnirima, pre svega zbog preoterećenosti, ali i visokih premije za osiguranje. Za četiri preostale pozicije idućeg leta će se boriti: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka R,  Dominikanska R, Nemačka, Grčka, Italija, Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Porto Riko, Rusija, Senegal, SRBIJA, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

Pogledajte i novu epizodu Ekipizze.

(Foto: Shutterstock)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara