Janis Adetokumbo (©MN Press)
Janis Adetokumbo (©MN Press)

Dominantan povratak Janisa Adetokumba

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 21:40

As Milvokija u ubedljivoj pobedi Grčke nad Bahamima (102:75) za 15 minuta postigao 14 poena

Prvi put još od septembra 2022. godine, Janis Adetokumbo je ponovo zaigrao u dresu grčke reprezentacije. Povatak je bio više nego dominantan pošto je u ubedljivom trijumfu nad Bahamima (102:75) u prijateljskom meču u okviru priprema za olimpijski kvalifikacioni za samo 15 minuta na parketu postigao 14 poena (5/6 šut iz igre) uz pet skokova i jednu asistenciju.

Ohrabrujuć nastup za asa Milvokija koji je zbog povrede lista bio upitan da li će moći da se stavi na raspolaganje ekipi Vasilisa Spanulisa. Po onome što je prikazao u pirejskoj dvorani "Mira i prijateljstva", čini se da je rešio sve tegobe pošto je prosto leteo po terenu.

Izabrane vesti

Sem njega, odličan je bio i Dinos Mitoglu koji je meč završio sa 18 poena, a dvocifreni su bili još Kostas Papanikolau (14p.) i Jorgos Papajanis (11p.).

U poraženom sastavu koji je igrao bez većine NBA zvezda poput Deandrea Ejtona, Erika Gordona, Kaija Džounsa i Ajzee Moblija, istakli su se Ej Džej Stor sa 14 i Vi Džej Edžkomb sa 13 poena. Budi Hild je brojao do devet poena.

Takođe, kontrolnu utakmicu su u Istanbulu odigrali i selekcije Turske i Filipina, a pobedi se radovao domaćin - 84:73.

Fantastičan nastup je priredio Tarik Biberović koji je postigao 23 poena, a posebno dobar bio je sa linije za tri poena (5/9). Furkman Korkmaz je upisao 12 poena, dok je drugi NBA as, Čedi Osman sa presedao ceo meč.

Kod Filipinaca je najefikasniji bio Džastin Braunli sa 21 poenom, dok je Džun Mar Fadžardo upisao četiri manje.


tagovi

Prijateljske utakmicekošarkaška reprezentacija GrčkeJanis Adetokunbo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara