Oskar Da Silva (© Star sport)
Oskar Da Silva (© Star sport)

Dok traje potraga za trenerom, Bajern doveo Da Silvu

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 17:51

Nemačko-brazilski košarkaš potpisao ugovor na tri godine za klub iz Nemačke

Oscar da Sliva potpisao je trogodišnji ugovor sa Bajern Minhenom nakon što je pre samo desetak dana raskinuo ugovor sa Barselonom. Nemački krilni centar imao je sa Kataloncima ugovor do 2025. godine, međutim posle dve sezone provedene u Barseloni ipak je odlučio da se vrati u Nemačku gde je započeo svoju Evroligašku karijeru.

Rođeni Nemac je sezonu 2021/22 proveo u Albi iz Berlina u kojoj je zabeležio prve minute u Evroligi. Posle samo godinu dana provedenih u glavnom gradu Nemačke, klub iz Barselone odlučio je da potpiše Nemca brazilskog porekla. U klubu iz Katalonije prethodne sezone Da Silva je u Evroligi prosečno beležio 3,4 poena i 2,8 skokova za 14 minuta i 39 sekundi koliko je prosečno provodio na terenu.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam se vratio kući i što sam ponovo u okruženju koje poznajem. Mislim da je privilegija igrati u rodnom gradu, a Bajern je napravio veoma uzbudljiv projekat pa sam srećan što ću biti deo njega", istakao je Oscar da Silva.

Sa berlinskom Albom Da Silva je osvojio Nemački nacionalni šampionat i Kup Nemačke, dok je sa ekiom Barselone u sezoni 2022/23 bio šampion Španije.

Ostaje da se vidi ko će Da Silvi biti trener pošto je Bajern potpuno neočekivano ostao bez stručnjaka na klupu. Pablo Laso je napustio Bavarce i otišao put Vitorije gde će voditi Baskoniju. Bajernu sada predstoji potraga za prvim trenerom - spekuliše se da bi to mogao da bude Vasilis Spanulis.



tagovi

Oskar da SilvaKK Bajern MinhenEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara