""
""

DOBRO JE: Orlovi drže konce u svojim rukama!

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.09.13. | 21:40

Odlična kontrola skokova, sigurnost kapitena Krstića i veliki broj promašaja Litvanaca daju nadu u veliki podvig na samom startu

Orlovi su raširili krila, ali dug je put do pobede! Košarkaška reprezentacija Srbije posle 20 minuta igre u susretu sa Litvanijom ima 5 poena razlike i rezultat 33:27, koji daje nadu da do kraja meča može da se dođe do prve velike pobede na Evrobasketu u Sloveniji.

Od samog starta Dudini učenici pokazali su ljutom rivalu ko je gazda na parketu. Bogdan Bogdanović je meč otvorio trojkom, dok je Nenad Krstić vrlo brzo zagospodario protivničkim reketom i bio nerešiv problem za odbranu Litvanije.

Izabrane vesti

S druge strane nije proradila čuvena šuterska škola, pa su Maciulis i Kalnietis posle pet minuta igre bili jedini strelci. U jednom trenutku Litvanija imala svega 2/10 šut iz igre, što je nama izuzetno odgovaralo. Naša odbrana radila je odličan posao, a u napadu kapiten Krstić je punio koš protivnika, pa je rezultat vrlo brzo otišao na ozbiljnih osam poena razlike (13:5). Tri minuta pre kraja četvritne Nemanja Bjelica je prednost uvećao na devet poena razlike (16:7), da bi do kraja iste novi košarkaš Fenerbahčea doneo Srbiji prvu dvocifrenu prednost (20:10). Ono što je vrlo interesantno jeste da je Srbija već posle prvih deset minuta imala čak 14 skokova, a Litvanija samo sedam.

Linas Kleiza, od kojeg se očekivala najveća opasnost po naš koš, vezao je četiri promašena šuta, ali je na startu druge deonice jednim efektivnim zakucavanjem iskalio sav svoj bes. Umesto Krstića još u prvoj četvrtini u igru je ušao Raško Katić, koji je sa četiri vezana poena uvećao prednost Srbije na na 12 poena razlike (24:12).

Polovinom drugog perioda Srbija je preko Nikole Kalinića imala dve dobre prilike da dodatno uveća prednost, ali je neiskustvo kumovalo prvo promašaju, a potom i izgubljenoj lopti, što je Litvanija umela da kazni preko Kalnietisa i smanji prednost na deset razlike (26:16).

Iako su Litvanci uspeli da spuste prednost ispod deset razlike, presing naših momaka i sigurna ruka Krstića vratili su dvocifrenu razliku, pa se u poslednja četiri minuta ušlo kod rezultata 31:21. 

U nastavku Mantas Kalnietis i Darjus Lavrinovič rezultatski su približili svoj tim, pa se na veliki odmor otišlo kod rezultata 33:27. Najefikasniji igrač u našem timu bio je Krstić sa deset poena i pet skokova, dok je Bjelica dodao osam. Na drugoj strani Kalnietis je postigao osam, a Lavrinovič sedam poena. 

---------------------------------------

Startna petorka Srbije: Marković, Nedović, Bogdanović, Gagić, Krstić

Startna petorka Litvanije: Kalneitis, Maciulis, Kleiza, Seibutis, Javtokas

---------------------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Eurobasket 2013eurobasket2013EvropaJonas ValančijunasKleizakošarkaška reprezentacija SrbijeLitvanijaNenad KrstićRaško KatićSlovenija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara