Dobro došli u Kinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 10:58

Miroslav Raduljica će na Mundobasketu biti svojevrsan domaćin našim košarkašima

Reprezentacija Srbije danas putuje u Kinu gde je prvo čekaju pripremne utakmice, a potom i samo Svetsko prvenstvo. I nema sumnje da će Miroslav Raduljica biti zadužen da pomogne saigračima da se snađu tamo koliko je to moguće. 

Najavio je i da će pisati svojevrstan „vodič“. Nije ga napisao, ali jeste snimio. U dokumentarnom filmu, trajanja oko pola sata, koji prati njegov deo karijere u Kini, Miroslav Raduljica je pričao o svemu… O životu u Kini, specifičnostima košarke u kineskoj ligi.
"Moj život u Kini stvarno je najvernije prikazan na ovom filmu. I baš mi se dopada kako je ispalo. Moraš da budeš najbolja verzija sebe da bi tamo preživeo. Naravno, u sportskom smislu, jer je to moderna zemlja u kojoj ima sve što je potrebno jednom strancu", rekao je Raduljica novinarima posle pretpremijere filma u lokalu „Čoper”.

Izabrane vesti

Film je otkrio i šta je veliki problem u Kini za sve strance...
"Komunikacija! Nemaš za šta da se uhvatiš u njihovom jeziku. Čak ni jednostavna gestikulacija ne funkcioniše tek tako. Oni se i prepadnu kada ja pričam ono malo kineskog što sam naučio. Mnogo im je teško da nauče naše jezike, kao i nama njihov. Velika je kulturološka razlika koja je meni istovremeno mnogo zanimljivo".

Raduljica je priznao i da bi voleo da dugo ostane u Kini.
"Liga kratko traje, mogu da igram košarku, ali i da i uživam, istražujem. Voleo bih da pomognem da se tu košarka razvije, da raste. To mi je dovoljna satisfakcija i nada da ostanem tamo koliko mogu".

SRBIJA OSVAJA MUNDOBASKET - 6,00

Reprezentacija upravo danas ide u Kinu.
"Često me zafrkavaju da mi je tamo kuća. I to jeste miran život koji mi prija. Koliki god da je haosa deset miliona stanovnika, mene niko ne dira. U toj širini se osećam svoj na svome".

Film će biti emitovan na programu RTS pred start Svetskog prvenstva.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara