Ognjen Dobrić (Star Sport)
Ognjen Dobrić (Star Sport)

Dobrić pred Portoriko: Šutiraju mnogo za tri, ne razmišljamo o trećem mestu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 20:36

Posle poraza od Sjedinjenih Američkih Država košarkaše Srbije očekuju dve odlučujuće utakmice za prolaz u četvrtfinale

Porazom su košarkaši Srbije otvorili olimpijski turnir, ali objektivno, malo ko je verovao da Orlovi mogu da naude moćnom američkom Drim timu na premijeri. Zato je za izabranike Svetislava Pešića neuporedivo važnije ono što ih čeka već sutra - duel sa Portorikom, prvi od dva, koji Srbija mora da dobije kako bi, bez da gleda učinak ostalih timova, obezbedila četvrtfinale.

Duel Srbije sa selekcijom koja je u prvoj rundi poražena od Južnog Sudana (79:90), na programu je od 17.15, a Orlovi moraju da se paze brze, haotične "run and gun" igre neugodnih Portorikanaca.

Izabrane vesti

"Samim tim što su se plasirali iz grupe sa Litvanijom i Italijom pokazuje da imaju kvalitet. To su pokazali kroz utakmice. Ne treba nikoga potcenjivati. Treba da odigramo maksimalno 40 minuta. Igraju jako dobro u tranziciji sa mnogo šuteva za tri poena. Imaju odlične, jako opasne bekove. Više šutiraju nego što prodiru, tako da treba da se baziramo na to i da ih zaustavimo u tranziciji. Sve ostalo je na nama. Imamo kvalitet i prednost, ali moramo da ih prikažemo na terenu jer je papir jedno, a teren drugo", kaže Ognjen Dobrić dan uoči utakmice druge runde.

Na plećima Bogdana Bogdanovića, Nikole Jokića i drugova je solidna doza pritiska budući da bi eventualni poraz značio da Srbija gubi konce sopstvene sudbine i da bi u tom slučaju zavisila od rezultata drugih timova u borbi za jednu od dve najbolje trećeplasirane ekipe.

"To se nikada ne zna, ali ne razmišljamo o trećem mestu, već o utakmicama koje dolaze i o pobedama. Nadamo se tome, treniramo, spremamo se i fokusirani smo da do te dve pobede i dođemo. Ekipa je zdrava, sprema i jedva čekamo utakmice", zaključio je novi, stari košarkaš Crvene zvezde.


tagovi

Pariz 2024Olimpijske igre 2024Ognjen Dobrićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara