Vlade Divac na treningu (© KK Partizan)
Vlade Divac na treningu (© KK Partizan)

Divac se pojavio na treningu Partizan Mozzart Beta: Mladi igrači treba da ostanu uz Željka što duže

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 23:34

Specijalan gost se pojacio u Areni dok se tim Željka Obradovića spremao za polufinale ABA lige

Dok se ekipa Partizan Mozzart Beta vredno spremna za nedeljni okršaj sa Cedevitom Olimpijom na startu polufinalne plej-of serije ABA lige, na treningu se pojavio legendarni centar kluba iz Humske, Vlade Divac. Nekada je kao igrač 1988. godine vodio tim do fajnal-for, posle toga je bio i funkcioner u klubu, a sada se pojavio da kao navijač pruži podršku ekipi Željka Obradovića.

Tokom srede je Divac ušetao na parket Arene gde su ga dočekala oduševljena lica igrača crno-belih kao i Željko Obradović koji je trenirao Divca u nacionalnim selekcijama Jugoslavije.

Izabrane vesti

Naravno i Divac je apostrofirao dolazak Obradovića kao ključnu stvar za crno-bele.

"Čim se Željko Obradović vratio i kada je Zoran Savić došao u Partizan znao sam da će ići uzlaznom putanjom. Doći na prag fajnal-fora je veliki uspeh, nikako neuspeh. Nadam se da će ovu sezonu završiti pobednički, zato smo tu, da ih podržimo", rekao je Divac za klupsku televiziju.

Takođe, ovaj bivši košarkaš i bivši generalni direktor Sakramento Kingsa, poručio je mlađim igračima da ne treba da žure sa odlaskom u NBA ligu.

"To je stvarnost. Nisam pobornik toga da NBA uzima i ono što nije spremno za NBA. Takav je sistem. Mladi igrači treba da ostanu u matičnim klubovima što duže, posebno sa trenerima kakav je Željko, a trenera sličnih njemu ima dosta u Evropi".

Francuski centar Matijas Lesor se našao u idealnoj petorci Evrolige za ovu sezonu, baš kao što je i Divac to svojevremeno učinio u dresu Partizana.

"Našao je idealan tim. Ovo što je on odigrao ove godine u Partizanu, zasluga jeste njegova, ali i pre svega ekipe same. Dobro se pozicionirao. Ono što je falilo Partizanu, on je nadomestio ove godine i nadam se da će Partizan imati prilike da ga zadrži", kazao je Divac.




tagovi

KK PartizanVlade Divac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara