Dimtrijević vodio orliće do četvrtfinala Evrobasketa

Vreme čitanja: 1min | sre. 31.07.24. | 20:15

Grabimo ka medalji, ali tek sledi ono najteže

Dok se svi radujemo uspesima na Olimpijskim igrama i dok pratimo svaki potez košarkaša u Lilu, u isto vreme sjajne uspehe prave i juniori Srbije. Naime, selekcija do 18 godina se plasirala u četvrtfinale tako što je bez većih problema savladala Finsku 81:67.

Izabranici Vuleta Avdalovića su odigrali maksimalno koncentrisano i pokazali da su u ovom momentu znatno kvalitetniji od vršnjaka iz Finske.

Izabrane vesti

Naši momci su sjajno počeli, već polovinom prvog perioda imali su solidnih 13:4. Iako je Finska uspela da poveže redove i priđe na 19:16, tim trenera Vuleta Avdalovića nije dozvolio nikakvo iznenađenje, da bi na veliki odmor otišli sa 11 poena prednosti. Uz manje oscilacije u igri srpski reprezentativci su prednost uspeli da sačuvaju do kraja i slave pobedu koja ih je odvela u četvrtfinale.

Ovo Evropsko prvenstvo je kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo igrača do 19 godina koje se igra narednog leta. Tamo će sigurno ići polufinalisti iz Finske.

Na ovom meču se istakao centar Partizana, Aleksa Dimitrijević koji je prošle sezone zabeležio prve seniorske minute, a sada je bio najefikasniji akter meča sa 15 poena, imao je i osam skokova. Uz Dimitrijevića, Srbija ima još dvojicu ekstra talenata koja su to i pokazala tokom ovog šampionata.

Protiv Finaca su Andrej Kostić i Savo Drezgić ubacili po 11 poena.

Sada sledi ono najbitnije...



tagovi

juniorska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara