Dilan Enis (Star Sport)
Dilan Enis (Star Sport)

Dilan Enis odveo Mursiju u istorijsko finale ACB lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.06.24. | 01:29

Mursija pobedila Unikahu sa 3:2 u polufinalnoj seriji i za pehar će se boriti sa Real Madridom

Istorija španske košarke ispisana je večeras u Malagi. Mursija slavi prvi plasman u finale ACB lige nakon što je u majstorici u Malagi odigrala spektakularno drugo poluvreme, ubacila Unikahu u tornado, dobila i treće gostovanje u polufinalu i zakazala finalnu seriju sa Real Madridom - 70:79.

Slavi ekipa Sita Alonsa ogroman podvig koji je visio u vazduhu nakon što se posle dva brejka na startu serije, Unikaha vratila dobivši dve utakmice na strani. A pitanje je da li bi se tim sa jugoistoka Španije radovao da Dilan Enis nije odigrao jednu od boljih partija sezone. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde ubacio je Unikahi 19 poena uz četiri skoka i jednu asistenciju. Pritom je Amerikanac gađao 6/10 iz igre i 6/8 sa linije penala.

Izabrane vesti

Delovala je gostujuča ekipa grogirano kada je Unikaha otvorila meč serijom 10:0, pa dobila prvu deonicu rezultatom 25:14. Ali zategli su Alonsovi puleni odbranu u drugoj četvrtini, dozvolili rivalu samom sedam poena za deset minuta i na odmor otišli u gotov egalu - 32:31.

U drugom poluvremenu perfektno je funkcionisao napad Mursije, isporučio po 24 poena u trećoj i četvrtoj deonici. Unikahu su koštale silne promašene trojke u drugoj, trećoj i četvrtoj deonici. Domaćin je ubacio svega sedam šuteva van linije 6,75 iz čak 28 pokušaja. Sa svega 34,8 odsto šuta iz igre naspram protivnikovih 47,3, Unikaha nije mogla da dobije majstoricu. Mada je vodila 70:69 na četiri i po minuta do kraja. Ali Enis je pogodio šut sa distance za 70:71 i do kraja meča koševe su postizali iskjučivo gosti.Ž

Uz Enisa u pobedničkom timu najefikasniji je bio Troj Kopejn takođe sa 19 poena, dok je u redovima Unikahe Peri imao 14, Osetkovski 12, a Peri 10 poena.

Finalna serija ACB lige između Reala i Mursije počinje u subotu 8. juna u 20.30 u madridskom Vizink centru.







tagovi

Dilan Enis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara