Uroš Trifunović (©MN Press)
Uroš Trifunović (©MN Press)

Desetkovani Partizan se dobro oznojio, ali rafalom u završnici dobio Mozzart derbi u Čačku

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.11.22. | 18:59

Borac Mozzart i posle šestog kola ABA lige bez trijumfa, Partizan Mozzart Bet nanizao šestu pobedu u oba takmičenja

Košarkaši Partizan Mozzart Beta su posle serije loših vesti o povredama Balše Koprivice i Dantea Egzuma u Čačku gostovali ekipi Borac Mozzarta, u okviru šestog kola ABA lige. Ekipa Željka Obradovića je u skraćenoj rotaciji, bez četvorice prvotimaca, uspela da prebrodi određene oscilacije u igri i upiše šestu recku u regionalnom prvenstvu - 81:62.

Zadržali su crno-beli maksimalan učinak (6-0), dok je Borac pretrpeo i šesti poraz od starta sezone (0-6). Domaći tim je na mahove pružao odličan otpor favorizovanom rivalu, ali je u ključnim trenucima razlika u kvalitetu isplivala na površinu.

Izabrane vesti

Aleksa Avramović i Alen Smailagić još nisu upisali nastupe ove sezone, a sada su i Koprivica (prelom kosti šake) i Dante Egzum (skočni zglob) van stroja. Duplirao se broj imena na listi povređenih igrača Partizan Mozzart Beta, ali dobra vest je da se makar na teren vratio Džejms Naneli. Amerikanac je propustio duel sa Panatinaikosom u Evroligi jer se nije dobro osećao pred put u Atinu. Oporavio se i istrčao na parket, mada je krajem druge deonice dobio nezgodan udarac u lice, pa je ostatak meča odigrao sa zavojem oko glave.

Vodili su crno-beli od prvog do poslednjeg minuta. Bilo je uspona i padova, ali prednost je ostajala na strani gostiju. Čačani su pokazali zube, ali nisu imali snage za preokret i veliko iznenađenje.


Opravdano Partizan nije bio na svom maksimumu. U seriji je napornih evroligaških utakmica, dobio je poslednje tri, a pritom Obradović ima sve manje igrača na raspolaganju. Ipak, bilo je i devet igrača dovoljno da se nastavi sa trijumfima, a istakli su se Uroš Trifunović sa 15, Danilo Anđušić sa 12, kao i Zek Ledej (7 sk) i Naneli sa po 11 poena.

U ekipi Borac Mozzarta jedini dvocifren Marko Radonjić sa 15 poena (7 sk), po devet su dodali Hanter Hejl i Aleksa Novaković.



---------------------

- ABA liga - 6. kolo -

BORAC MOZZART - PARTIZAN MOZZART BET 62:81

(12:19, 22:23, 11:11, 17:26)

Dvorana: Borac (Čačak)

Sudije: Uroš Nikolić, Marko Pecelj, Vladimir Vesković

Borac Mozzart: Milošević 2, Glišić (bez minuta), Lešić 6, Đoković 4, Tomašević 5, Novaković 9, Radonjić 15, Todorović 2, Milovanović 5, Čarapić 5, Hejl 9

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 9, Ledej 11, Panter 9, Papapetru 6, Jovanović (bez minuta), Naneli 11, Glas (bez minuta), Lesor 3 (8sk), Trifunović 15, Anđušić 12, Madar 5

---------------------

Odlično su crno-beli otvorili utakmicu, poveli sa 9:2 u ranoj fazi. Do dvocifrenog viška stigli su za manje od pet minuta igre, posle trojke Papapetrua i polaganja Lesora. Ipak, uspeo je Borac da odgovori i veže osam poena, ali je sa pet poena u poslednjem minutu Partizan ponovo uspeo da se odlepi.

Na krilima dobre završnice prvog kvartala, Obradovićevi izabranici su u drugom očas vratili dvocifren višak. Čuvali ga sve do poslednjih par minuta, kada je do pada došlo nakon što je Naneli popio nokaut u sudaru sa Milovanovićem. Napustio je parket i nije se vraćao do odlaska na veliki odmor, a iako je domaćin uspeo da priđe na pola koša zaostatka za nepunih 60 sekundi, Panter, Trifunović i Anđušić su se postarali da Partizan Mozzart Bet pa pauzu ode mirne glave (42:34).

Treća deonica je bilo izuzetno tvrda. Za sedam minuta crno-beli su postigli svega četiri poena. Trojku je na samom startu ubacio Madar, da bi Panter na ulasku u osmi minut bio polovičan sa linije penala. Odbrana je ipak odrađivala posao, pa ni Borac nije bio mnogo bolji se (sedam poena). Vratio se i Naneli sa zavojem oko glave na parket, a još jednom se Partizan odlepio u završnici kvartala i odlučujući period dočekao sa plus osam.

Držao se domaćin u dvorani kraj Morave sve do sredine četvrtog perioda, kada su Trifunović, Naneli i Anđušić trojkama odlepili Partizan na plus 15 i to je bio kraj nadanjima Borca da može do iznenađenja.

ABA LIGA - 6. KOLO

Petak

MZT Skoplje - Mornar 77:94

/Krstevski 22 - Mihailović 25/

Split - Cibona 82:74

/Šorter 23 - Radovčić 12/

Subota

Igokea - Budućnost 103:101

/N. Tanasković 20 - Jagodić Kuridža 20/

Nedelja

Mega - Studentski centar 101:74

/Rudan 20 - Tasić 21/

Borac Mozzart - Partizan Mozzart Bet 62:81

/Radonjić 15 - Trifunović 15/

19.00: (1,30) Cedevita Olimpija (16,0) FMP (3,90)

Ponedeljak

18.00: (1,03) Crvena zvezda (28,0) Zadar (12,0)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Partizan Mozzart BetBorac MozzartDžejms NaneliMatijas LesorZek LedejŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara