""
""

Desant na Finsku: Mladi košarkaši kuju zlatne planove

Vreme čitanja: 1min | čet. 16.06.16. | 17:02

“Mladu košarkašku reprezentaciju naše zemlje uskoro očekuje Prvenstvo Evrope

Mladu košarkašku reprezentaciju Srbije (igrači do 20 godina) uskoro očekuje Evropsko prvenstvo koje će se održeti u Helsinkiju od 16. do 24. jula. Orliće će predvoditi selektor Aleksandar Bućan, a njegov prvi saradnik Aleksandar Bjelić za Mozzart Sport ističe da ovaj stručni štab uspešno sarađuje već četiri godine.

Uigran smo tandem i prvo okupljanje igrača biće 20. juna u Beogradu. Na prvoj prozivci pojaviće se 18 igrača koji će dve sedmice raditi u Vršcu. Potom odlazimo na turnir u Istanbul koji će trajati sedam dana gde ćemo imati jače provere. Završnica priprema ponovo je planirana za srpsku prestonicu”, kaže za naš portal Aleksandar Bjelić.

Izabrane vesti

Pripreme će, po svemu sudeći,  biti obavljene u kraćem obimu, ali će ciljevi kao i uvek biti najviši?

U grupi smo sa Letonijom, Slovenijom i Litvanijom. Interesantno, posle grupne faze započinje eliminacioni sistem od osmine finala što se pokazalo kao teža varijanta. Inače, ova generacija je bila vicešampion Evrope u Turskoj, a upravo su Turci glavni konkurenti za zlato. Tu su još Španija, Francuska, Litvanija… ovoga puta neće biti Hrvatske i Grčke. Hrvati su svetski vicešampioni”, zaključio je Aleksandar Bjelić.

Zanimljivo u Mladoj reprezentaciji su čak četvorica igrača iz Čačka, članovi Borca Matija Popović i Uroš Čarapić, potom Marko Radovanović iz FMP-a i Nikola Kočović iz Metalca.

Piše: Đurđe Mečanin


tagovi

SrbijaOgnjen ČarapićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara