(©AFP)
(©AFP)

Denver uspavalo ubedljivo vođstvo, Jokić i Marej ga iščupali iz velike drame

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 06:41

Minesota odigrala savršenu treću četvrtinu, ali tu ostala bez snage – 122:113

Utakmica samo za navijače Denvera sa jakim živcima! Jer, nije lako izdržati i istrajati u bodrenju kada tim od sigurnih „+21“ za samo nekoliko minuta sve to prospe, čak upadne u rezultatski minus.

Denver je hodao po živcima navijača, ali je uspeo na kraju, predvođen Džamalom Marejem i Nikolom Jokićem da dođe do nove pobede nad Minesotom i da povede sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Zapadne konferencije – 122:113.

Izabrane vesti

Čudno je kako je utakmicu u kojoj je sve imao u svojim rukama: ubedljivo vođstvo, sigurnu igru, kontrolu rezultata i uzdrmanog rivala, tim Majka Melouna uspeo da prospe u nastavku meča. Kao da su igrači Denvera i Minesote zamenili dresove na poluvremenu, sve se naglavačke okrenulo.

Nagetsi su prosto prestali da igraju odbranu i od vođstva 53:32, koliko su imali u drugoj četvrtini, došli su do 76:76. Štaviše, Minesota je u trećem kvartalu napravila seriju 14:0 i potpuno se vratila u utakmicu, zapretila da napravi brejk.

Nakon toga igralo se kost u kost, koš za koš, teško je Denver uspevao da stvori osetniju razliku sve do poslednjih pet minuta poslednje četvrtine, kada je uspeo da pobegne na dvocifrenu razliku – 113:103.

Nisu se Vukovi predavali, međutim, u svoj toj jurnjavi ostali su bez snage. U trećoj četvrtini ubacili su 40 poena i to šutirajući iz igre 80 odsto! Taj nestvarni procenat nije mogao večno da traje, niti da Denverov „stelt mod“ potraje do kraja meča. Bilo je zaista otužno gledati kako Nagetsi statiraju u odbrani u trećoj deonici i gledaju kako gosti ne mogu da promaše šut...

Sjajni Džamal Marej je preuzeo konce igre u svoje ruke, ubacio je na kraju 40 poena, dok mu je najveća podrška bio Nikola Jokić, koji je bio na ivici novog tripl-dabla: 27 poena i po devet skokova i asistencija. Nikako se ne sme zaboraviti ni rola Majkla Portera u drugom poluvremenu, pogodio je neke jako bitne šuteve, na kraju je završio meč sa 16 poena i šest skokova.

Kod Minesote neverovatan meč odigrao je Entoni Edvards, koji je sa 41 poenom bio najefikasniji igrač utakmice. Rudi Gober je dao sve od sebe da se suprotstavi Nikoli Jokiću i uspeo je da postigne 19 poena uz osam skokova.

NBA LIGA - PLEJ-OF

Memfis - LA Lejkers 103:93 - u pobedama 1:1

/Tilman 22 - Džejms 28/

Milvoki - Majami 138:122 - u pobedama 1:1

/Lopet 25 - Balter 25/

Denver - Minesota 122:113 - u pobedama 2:0

/Marej 40 - Edvards 41/


tagovi

Nikola JokićDenver NagetsMinesota TimbervulvsNBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara