Deni Avdija (©AFP)
Deni Avdija (©AFP)

Denija Avdiju snašla nesvakidašnja situacija: Probudio sam se i saznao da sam trejdovan

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.24. | 19:37

”Otac me probudio i rekao da bi trebalo da pogledam telefon”, kaže izraelski reprezentativac srpskih korena

Posle četiri godine završena je epizoda Denija Avdije u Vašingtonu. Draftovan sa devetog mesta 2020. godine, izraelski košarkaš trebalo je da bude novo zaštitno lice posrnule franšize iz glavnog grada, umesto toga trebalo mu je vremena da se snađe u novim okolnostima, pa je u međuvremenu trejdovan.

Zanimljivo je da je Vašington odlučio da Avdiju pusti posle njegove najbolje sezone, sa prosekom od gotovo 15 poena, uz još 7,2 skoka i 3,8 asistencija na 75 utakmica u kojim je svaki put bio starter.

Izabrane vesti

Vašington je zauzvrat od Portlanda dobio Baba Karingtona i Malkolma Brogdona, kao i nekoliko budućih pikova. On je za trejd saznao pošto se probudio iz dubokog sna. Nije tako nešto neobično za NBA ligu, jer se i ranije dešavalo da igrači za prelazak u drugi klub saznaju preko mreža ili pre nego što im javi klub, ali jeste nesvakidašnje...

”Spavao sam, kada je moj agent pozvao mog oca. Zatim je on probudio mene i rekao mi da bi bilo dobro da pogledam telefon. Tada sam video šta se sve izdešavalo”, rekao je Avdija.

Mada je za odlazak iz Vašingtona saznao na pomalo neprimeren način, on se ipak raduje novoj šansi koja ga čeka u Portlandu.

”Blejzersi imaju mlad tim koji je u rebildingu i osećam glad, talenat, verujem da možemo s vremenom daleko da doguramo. Imamo blistavu budućnost”.

Portland je franšiza poznata po razvoju mladih igrača, tako da bi Deni Avdija trebalo da se lepo uklopi u novu sredinu. Sa njim u ovoj fazi ‘rebildinga’, Trejlblejzersi bi trebalo da budu još kvalitetniji u narednoj sezoni.


tagovi

Deni AvdijaNBA ligaPortland Trejlblejzers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara