Dejan Džoli Mijatović: Utakmica sa Megom biće zahtevna pre svega sa aspekta trčanja i kontakta

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 10:09

Trener Borac Mozzarta raduje se okršaju sa starim saradnicima Baraćem i Novicom

U okviru 9. kola ABA lige košarkaši Borac Mozzarta otisnuće se put prestonice, gde će ukrstiti koplja sa Megom. Biće to prvi meč kluba iz grada na Moravi od promene na kormilu tima, odnosno od kada je Dejan Džoli Mijatović došao na mesto šefa stručnog štaba Borac Mozzarta.

„Pred nama je izuzetno zahtevna utakmica. Imaćemo duel sa klubom koji ima najveći projekat u zemlji kada su mladi igrači u pitanju. Drago mi je što ću se videti sa svojim nekadašnjim saradnikom Markom Maretom Baraćem. Dugo smo sarađivali i prošli dosta toga zajedno, a naročito mi je drago što je uključen u Megin projekat. Bio je uz mene u Poljskoj, sa mlađim reprezentativnim selekcijama osvajali smo medalje...Drago mi je i zbog tim menadžera Novice Veličkovića, Partizanove legende, jer su mi svi mnogo dragi. Zna se šta nosi njihova mladost, trčanje, kontakt...I mi moramo biti spremni da odgovorimo na te stvari. Dakle, utakmica zahtevna sa aspekta trčanja, kontakta… Moramo osnovne uslove da ispunimo pa tek onda da pariramo Megi i imamo aktivnu utakmicu. Bitna je koncentracija, fokus u mnogim aspektima igre“, ističe Dejan Džoli Mijatović.

Izabrane vesti

Centar čačanske ekipe Milan Milovanović smatra da je pobeda u prošlom kolu protiv Mornara puno značila po pitanju samopouzdanja.

,,Naravno da pobeda protiv Mornara mnogo znači za samopouzdanje ekipe, baš kao što je utakmica sa FMP –om imala suprotan efekat, kada je sve krenulo nizbrdo. Ne bih da se previše vraćam u prošlost, bitno je da smo sad u dobrom raspoloženju. Verujem da je ekipa trenutno dosta svežija i da ima novu energiju“, rekao je Milovanović.

Sledi utakmica sa Megom, ekipom koja nije započela takmičenje na valjan način, baš kao ni Borac Mozzart.

,,Mega ima slabiji start sezone, ali je uspela da zabeleži dve pobede. U prošlom kolu pretrpela je poraz od MZT - a. Bez obzira na to, moramo da budemo vrlo obazrivi u subotu. Mega ima talentovane mlade igrače, fizički vrlo dominantne. Ekipa je popunjena na svim pozicijama, tako da nije za potcenjivanje“.

U ponedeljak je došlo do promene na mestu stratega Borac Mozzarta, tako da je ekipa ove sedmice radila sa novim trenerom.

,,Šef od nas zahteva disciplinu u igri. Zadržali smo neke stvari iz prethodnog perioda, ali je došlo do nadogradnje i uvođenja novih segmenata. Doduše, odradili smo nekoliko treninga, ali mislim da sve ide u dobrom pravcu. Naravno, za svaku promenu je potrebno vreme. Verujem da ćemo sve zamisli trenera uspeti da sprovedemo u delo“, završio je Milan Milovanović.


PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović



tagovi

ABA ligaKK BambergKK MegaDejan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara