ABA Superkup (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)
ABA Superkup (©ABA LIGA – Dragana Stjepanović)

Definitivno nema ABA Superkupa ove jeseni

Vreme čitanja: 1min | ned. 21.07.24. | 13:33

Trebalo je da se igra u Baru...

Borba za prvi trofej u sezoni ipak neće početi ABA Superkupom kao prošle sezone. Iako je postojala ideja da se uspostavi određeni kontinuitet organizacije ovog takmičenja, na kraju je ipak odlučeno da se turnir ne odigra.

Razlog je, naime, kalendar takmičenja pošto Jadranska liga ove jeseni startuje već 20. septembra zbog povećanja na 16 učesnika sa Dubaijem i subotičkim Spartakom. Ovogodišnji ABA Superkup je bio planiran da se igra nekoliko dana pre starta ligaškog dela regionalnog takmičenja, odnosno oko 15. septembra. Pošto ipak nije bilo moguće da se sve uklopi turnir čiju je organizaciju trebalo da ponese Bar ostao je bez zvanične organizacije. To je ostavilo mogućnost klubovima da planiraju druge pripremne mečeve i turnire.

Izabrane vesti

ABA Superkup se prvi put igrao 2017. godine, kada je tadašnja zagrebačka Cedevita osvojila trofej preko Budućnosti. Sledeće jeseni je to učinila Crvena zvezda protiv istog rivala, dok je 2019. Partizan dobio Cedevitu Olimpiju. Turnir se nije igrao tokom 2020. zbog korone, zatim ni naredne dve godine, da bi prošle jeseni domaćin bila Podgorica u kojoj je Studentski Centar dobio Partizan Mozzart Bet u trileru.

Podgorički sastav sada neće imati mogućnost da brani trofej.


tagovi

ABA SuperkupABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara