Pol Džordž (©AFP)
Pol Džordž (©AFP)

Definitivno: Filadelfija kreće bez Embida i Džordža!

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 19:09

A prvi meč sa Milvokijem

Nova NBA sezona kreće, a Filadelfiju je već zadesio veliki peh – otvoriće sezonu bez dvojice najboljih igrača.

Kako je objavio novinar ESPN-a Šams Čaranija, Seventisikersi će derbi Istoka protiv Milvokija (četvrtak, 01.30) morati da odigraju bez Džoela Embida i Pola Džordža.

Embid nije ni igrao tokom predsezone i bilo je donekle jasno da neće biti spreman za otvaranje sezone, s tim da ga sigurno neće biti ni u mečevima protiv Toronta i Indijane. Iz kluba su istakli da osvajač olimpijskog zlata sa SAD “dobro reaguje na individualni plan oporavka“, pa bi tokom sedmice trebalo da se vrati aktivnostima kako bi bio spreman za ulazak u takmičarski ritam.

Džordžov status biće procenjen ponovo tokom nedelje pošto je u meču sa Atlantom doživeo hiperekstenziju kolena leve noge. Pored njih dvojice u sastavu Filadelfije neće biti ni rukija Džareda Mekejna koji se takođe povredio tokom priprema nakon nezgodnog pada u meču sa Bruklinom.

Iz Filadelfije su naglasili da će u slučaju Embida i Džordža imati izuzetno oprezan pristup tokom sezone, odnosno da se ne preopterete previše u ligaškoj fazi kako bi obojica bili spremni i zdravi za plej-of.

FILADELFIJA ŠAMPION NBA LIGE - KVOTA 9,00

Nedavno je isplivala izjava Džoela Embida da verovatno više neće igrati utakmice koje su dan za dan, što su kasnije potvrdili iz vrha kluba. Zanimljivo, Embid je izgubio oko 12 kilograma i navodno je ideja da oslabi još nekoliko kako bi smanjio opterećenje na levo koleno. Takođe, iz kluba su mu preporučili da nastavi da nosi steznik na istom, iako on to ne želi.

Filadelfija je između dve sezone potpisao ugovor sa Džordžon na 212.000.000 dolara za četiri godine, dok je Embid letos produžio saradnju na tri sezone. Seventisiksersi takođe imaju dugoročnu vezu sa Tajrisom Meksijem – na pet godina – dok su potpisani još veterani Keli Ubre i Kajl Lauri, uz Erika Gordona, Kejleba Martina i Andrea Dramonda.



tagovi

Džoel EmbidPol DžordžFiladelfija SeventisiksersNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Ostale vesti


Najviše komentara