Davljeničke muke u Zadru, Igokea traži pobedu za mirniji kraj prvenstva

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.01.20. | 09:00

Mega istovremeno navija za tim iz Laktaša, kako hrvatski klub ne bi previše odmakao u borbi za opstanak (17.00)

Polako, ali sigurno raste pritisak na timove koji se nalaze u donjem delu tabele ABA lige. Kraj sezone se ubrzano približava, pa se postavlja sasvim realno pitanje ko će na kraju sezone da se preseli u niži rang. A dva direktna kandidata mogu nam pomoći da razrešimo barem deo te dileme. Na hrvatskom primorju, Zadar će pokušati da nastavi svoju odličnu seriju protiv Igokee, koja se takođe nalazi u dobroj formi u poslednje vreme (Arena Sport 3, 17.00).

U poznatoj dvorani „Krešimir Ćosić“ padali su Zvezda, Budućnost i Cedevita Olimpija, što dovoljno govori koliko je Zadar u poslednjih nekoliko meseci postao vruć terena za gostujuće košarkaše. Sa druge strane, Igokea je vezala pobede nad FMP-om, Cedevita Olimpijom i Mornarom, timovima koji se bore za plasman u plej-of, pa se može reći da se oba kluba nalaze u fazi buđenja.

Izabrane vesti

U prvom delu sezone, Igokea je slavila protiv Zadra rezultatom 79:71, što nikako ne treba ispustiti iz vida, jer bi na kraju čak i međusobni skor, te i koš razlika, mogli da presude ko će „dole“, a ko će na kraju ipak sačuvati prvoligaški status.

Strateg Zadra, Danijel Jusup. ističe da Igokea kao znatno odmornija ulazi u meč sa njegovom ekipom, ali da istovremeno fokus baca isključivo na svoje igrače.
"Svaka utakmica je važna, a Igokea posebno s obzirom na situaciju. Ali ja uvek govorim isto, moramo da ostanemo fokusirani, disciplinovani i sa obe noge na zemlji. Moramo da se odmorimo i da imamo koliko-toliko svežine, jer protivnik je ove nedelje preskočio utakmicu tako da su od nedelje slobodni. Ali, hajdemo mi da gledamo na sebe i da probamo da se pripremimo što bolje", podvukao je Jusup.

Trener gostujuće ekipe, Dragan Bajić, ističe da ne voli što se u njegovom timu oseća određena vrsta euforije, te da je i sam odigrao dosta utakmica u Zadru.
„Zadar je tim koji je na svom parketu pobedio Cedevita Olimpiju, Zvezdu i Budućnost. Ovo je vruć teren i teško gostovanje. U sličnoj su situaciji kao i mi i pobeda im je neophodna za ostanak u ligi. Mnogo utakmica sam odigrao u Zadru. Mi smo u nizu od tri pobede, oseti se euforija koju ja ni ne volim kao trener. Moramo to iskontrolisati. Mi svoj posao za koji smo plaćeni nismo završili, a to možemo uraditi samo hladne glave. Zadar je dolaskom Jusupa posložio kockice, imaju širok roster i dobar kvalitet, Alen je segment koji im mnogo znači, preuzima odgovornost, menja ritam. Mi moramo da se skoncetrišemo na sebe“, rekao je Bajić pred večerašnji meč.

Jedna od glavnih figura na večerašnjoj utakmici, bar kada je reč o gostujućem sastavu, mogao bi da bude Sava Lešić, koji kaže da se nada pobedi i da njegova ekipa ima velike šanse za pobedu.
„Utakmica nam dolazi u dobrom trenutku, posle tri vezane pobede. Mi smo u uzlaznoj putanji kada je forma u pitanju. Važna utakmica i za nas i za njih. Ako ponovimo igru kao u prethodne tri utakmice imamo velikih šansi da pobedimo. Zadar je na domaćem terenu drugačiji u odnosu na gostovanja. Velike ekipe su tamo padale. Ne treba da se opteretimo i treba da se skoncetrišemo na svoju igru. Imamo velikih šansi. Ne bih nikog izdvajao, atmosfera u kojoj igraju je njihovo najjače oružje, kao i Brajan Alen, stranac koji menja ritam utakmice“, rekao je Lešić.

ABA LIGA - 16. KOLO

Subota
Cedevita Olimpija - Mornar 90:91
/Miler Mekintajer 23 - Nidam 22/

FMP Železnik - Partizan 57:87
/Đorđević 14 - Birčević 14/

Budućnost - Mega Bemaks 90:76
/Kobs 24 - Simonović 23/

Nedelja
17.00: (1,70) Zadar (14,5) Igokea (2,30)
19.00: (2,70) Primorska (14,5) Krka (1,55)

Ponedeljak
18.00: (1,02) Crvena zvezda (30,0) Cibona (13,0)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga (KK Igokea / Nenad Vuruna)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara