Nikola Milutinov (©AFP)
Nikola Milutinov (©AFP)

Davidovac: Jurili smo rezultat tek kada se ukazala prilika; Milutinov: Južni Sudan bolji od Portorika

Vreme čitanja: 4min | sre. 31.07.24. | 20:07

“Ljudi, vidite i sami šta mi se dešava, nisam ni sam svestan. Biće mi potrebno sigurno jedno deset dana kada se završe Igre, da sednem i razmislim o svemu što se dogodilo dosad. Stvarno mi je čast i ponosan sam na sve momke, a i sebe što sam tu, u ekipi“, dodao je Uroš Plavšić

Nije mala stvar kada se pobedi razlikom od 41 poena, a pogotovo ne direktan konkurent za drugo mesto. Košarkaši Srbije su nadoknadili minus od 26 poena iz meća sa SAD, te se stavili u dobru poziciju pred meč poslednjeg kola sa Južnim Sudanom (subota, 21.00).

Svetislav Pešić je meč sa Portorikom iskoristio da pruži šansu svima, pa je tako prve minute posle duže pauze odigrao Dejan Davidovac.

Izabrane vesti

“Ispalo je da sam dugo odsustvovao i drago mi je da sam se vratio. Srećan sam što smo odigrali ovakvu utakmicu, bili smo spremni za to i pokazali smo da smo poprilično dobra ekipa. Iskreno, pripremali smo se samo da pobedimo, nismo razmišljali o koš razlici dok se nije ukazala prilika. Generalno smo odigrali dobru utakmicu, a kada nam se ukazala šansa počeli smo i da jurimo rezultat. Verovatno će to da nam znači u sledećoj fazi. O tome još ne razmišljamo jer nas čeka Južni Sudan“, rekao je Davidovac.

Poraz od SAD nije ostavio posledice.

“Nismo bili utučeni, svi znamo kakva je Amerika. Nismo morali da izgubimo onako ubedljivo, nismo zaslužili, ali na kraju se desilo i tih 26 razlike. Nismo ipak bili utučeni. Idemo dalje, sada ide Južni Sudan“.

O sledećem protivniku samo reči hvale.

“Generalno mi se Južni Sudan čini jako dobro, kvalitetna ekipa, atletska, dugačka. Ove godine su još bolji u odnosu na Manilu, stvarno su dobra ekipa. Ali isto tako smatram da smo mi bolja ekipa i da ćemo to da pokažemo“.

Navijači Srbije ponovo su napravili dobru atmosferu na tribinama.

“Bila je i prošle godine dobra atmosfera u Manili i sada nam znači ovolika podrška ljudi. Nadam se da ćemo svi zajedno da doguramo što dalje“.

PROČITAJTE DETALJAN ČLANAK O PROPOZICIJAMA I FORMATU TAKMIČENJA

Nikola Milutinov je posle dominantne role takođe istakao koliko je bilo važno da se ostvari ubedljiva pobeda.

“Dobro smo igrali, znali smo da je bila velika razlika u prvoj utakmici i da je svaki poen bitan zbog razlike i odlično smo uspeli to da anuliramo i napravimo zalihu za nas. Utakmicu smo super odigrali, tako moramo i sledeću da odigramo. Južni Sudan je još kvalitetniji rival od Portorika, videli smo to tokom priprema i prve utakmice. Jesu mala država i nisu možda poznati našoj javnosti, ali mi znamo šta i koliko mogu, koliko su kvalitetni. Moramo dobro da se pripremimo i uzmemo pobedu“, poručio je sjajni centar Srbije.

Bitno je bilo i to da se dobije sa što većom razlikom, da se protivniku ne pruži ni trunka šanse...

“Hteli smo od prvog minuta da pokažemo šta možemo, da postavimo našu igru. Nismo hteli da ih uvodimo u ritam, imaju neverovatne bekove koji mogu da pogode sve. Uspeli smo u svojim namerama, da odigramo našu igru i bila je odlična timska igra u oba smera. Sada da se odmorimo i spremimo za poslednji meč u grupi“.

Južni Sudan je kvalitetniji tim od Portorika.

“Gledali smo, imaju kvalitet, sada i više iskustva. Veoma su visoki i neće biti nimalo lako. Mnogo su agresivni, idu na skokove i moramo dobro da ih skautiramo, da se spremimo i budemo spremni“.

Pošto je ekipa u Lilu, glavna stvar koja se gleda je - košarka.

“Gledamo samo košarku u našem kompleksu, nemamo priliku da gledamo ostale sportove, pa se snalazimo sami. Drago mi je što su basketaši pobedili SAD, mnogo mi je drago zbog njih i čestitam im na tome, mnogo su dobri momci. Od njih ništa manje nisam očekivao. Video sam i Strahinjinu (Stojačić) izjavu, čujemo se nas dvojica stalno, sinoć pre i posle utakmice. Ti momci su neverovatni, uradili su mnogo toga, ne postoji granica za njih, rekao sam im to kad smo se videli. Drago mi je što predstavljaju Srbiju na ovako dobar način“.

Centar iz Novog Sada bio je jedan od tek nekoliko članova košarkaškog tima koji su bili na ceremoniji otvaranja Igara u Parizu, na reci Seni.

“Iskreno, najlepše je bilo na ceremoniji otvaranja, nadam se da ćemo uskoro da im se priključimo u selu i da možemo da se družimo, da bodrimo jedni druge. Voleo bih da imam šansu da gledam basketaše i druge naše sportiste. To je sjaj Olimpijskih igara“.

Veliki dan imao je Uroš Plavšić koji je ne samo debitovao kao i mnogi njegovi saigrači na Olimpijskim igrama, već je odigrao prvi takmičarski meč u dresu Srbije.

“Nije ovo mala stvar. Super pobeda, sjajna utakmica za nas, držali smo ozbiljno i pošto smo digli rezultat, to je jako dobar znak. Momci su bili sjajni“, rekao je novi centar Crvene zvezde.

Snovi postaju stvarnost.

“Ljudi, vidite i sami šta mi se dešava, nisam ni sam svestan. Biće mi potrebno sigurno jedno deset dana kada se završe Igre, da sednem i razmislim o svemu što se dogodilo dosad. Stvarno mi je čast i ponosan sam na sve momke, a i sebe što sam tu, u ekipi“.

Velika je stvar za njega što je dobio minute.

“Za mene je već uspeh što sam ovde, što sam imao celo leto ovde, da se spremam sa njima. To me je spremilo dobro za narednu sezonu, značiće mi sve ovo mnogo. Svaki minut koji dobijem gledam da iskoristim maksimalno. Jako lep osećaj“.



tagovi

Pariz 2024Nikola MilutinovDejan DavidovacUroš Plavšićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara