Danijel Pejdž i Marina Maljković (©MN Press)
Danijel Pejdž i Marina Maljković (©MN Press)

Danijel Pejdž: Srbija mi je mnogo dala, želim to da vratim mladim igračicama

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.06.22. | 16:52

Amerikanka zajedno sa Dajanom Butulijom u stručnom štabu reprezentacije U20

Donele su Srbiji mnogo uspeha zalaganjem na terenu, a sada zajedno započinju novu priču. Dajana Butulija i Danijel Pejdž obukle su ponovo opremu Srbije, s tim što ovog puta nije u pitanju dres, već trenersko "odelo". Njih dve će biti asistenti u reprezentaciji U20, koju sa klupe vodi selektor Bojan Janković.

Nekada su u nacionalnom timu bile cimerke...

Izabrane vesti

"Marina nas je spremala, još tada je imala taj plan", rekla je uz osmeh Dajana Butulija, koja je osvojila sve trofeje sa Srbijom u prethodnih sedam godina.

Nedavno je završila igračku karijeru i okrenula se trenerskom poslu, za koji je afinitet pokazala mnogo ranije.

"Meni je neopisiva čast što sam deo stručnog štaba i što sam u reprezentaciji u drugoj ulozi. Odazvala sam se pozivu Marine Maljković koja mi je 20 godina bila trener i čiji košarkaški stil poznajem i volim. Uvek sam želela da igram onako kako ona zamišlja. Nisam otišla sa terena, samo sam trenutno tu u nekom drugom obliku. Velika mi je čast što ću sa Bojanom Jankovićem i Danijel Pejdž moći da vodim treninge i razmenjujem mišljenja", rekla je Dajana Butulija.

Danijel Pejdž je učestvovala u osvajanju zlata 2015. godine u Budimpešti i bronze na Olimpijskim igrama 2016. godine. Skupljala je trenersko iskustvo radeći prethodne četiri godine na Univerzitetu Toledo.

"U potpuno drugačijoj sam ulozi sada u srpskoj reprezentaciji. Uzbuđena sam što sam se vratila. Veliku mi je čast što me je Marina odabrala za ovaj posao, da se vratim i pomognem U20 reprezentaciji. Srbija mi je toliko dala i imam želju da to vratim ovim mladim igračicama", izjavila je Pejdž. "Oseća se samo velika energija i vidi se ogroman potencijal".

Dajana Butulija (MN Press)Dajana Butulija (MN Press)

Dajana kaže da u novoj ulozi nema tremu... Ima samo pozitivne utiske kad je saradnja sa devojkama iz mlade reprezentacije u pitanju.

"Njima je ogromna čast da nekog koga su do juče gledale na terenu sada imaju ispred sebe kao trenera. Baš zbog toga nas od početka cene, ne treba mi da vičemo na njih ili bilo šta slično... Imamo normalan odnos sa njima. Baš zato što smo bile igračice, još bolje znamo šta njima smeta, šta im prija", podvukla je Butulija.

Prvi trener ove selekcije koja se pripema za Evropsko prvenstvo u Šopronu je Bojan Janković, koji je bio u stručnom štabu Marine Maljković 2015. i 2016. godine.

"Pre svega bih hteo da se zahvalim Marini na poverenju i na tim godinama kada smo radili zajedno. To je bilo ogromno iskustvo za mene. Dalo mi je bazu za neki moj budući rad na koledžu i presrećan sam što sam dobio mogućnost da radim sa U20 reprezentacijom. To je budućnost naše košarke. Po Marininom programu radimo zajedno, kako bi ove igračice jednog dana donele neke nove uspehe našoj zemlji. Ovo je moj san i daćemo sve od sebe da napravimo dobar rezultat", zaključio je Janković.



tagovi

Danijel PejdžDajana Butulijaženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara