Danijel Jusup (Screenshot - twitter.com/kkzadar)
Danijel Jusup (Screenshot - twitter.com/kkzadar)

Danijel Jusup po šesti put na klupi Zadra

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.07.22. | 21:31

Vratio se stručnjak koji je Zadranima doneo titulu u ABA ligi

Kako je i zvanično potvrđeno, Danijel Jusup se vratio na klupu Zadra. Po šesti put će predvoditi ovaj hrvatski tim, sa kojim je 2003. godine osvojio i ABA ligu.

Dolazi iz Širokog, sa kojim je minule sezone stigao do polufinala ABA 2 lige, drugog mesta u prvenstvu Bosne i Hercegovine (bod manje od Igokee), kao i finala Kupa Mirze Delibašić.

Izabrane vesti

Uz titulu regionalnog šampiona, kao trener Zadra tri puta je osvajao Kup Krešimira Ćosića (1998, 2003, 2020). Za najboljeg trenera u Hrvatskoj proglašavan je 1998. i 2003. godine.

U trodecenijskoj karijeri radio je i u Poljskoj (Anvil), Nemačkoj (Bon) i Rusiji (Lokomotiva Kubanj). Vodio je i ekipe Benston Zagreba, Splita i Zagreba, a nedavno je okončao četvrti mandat na klupi Širokog, sa kojim je pre tri godine bio i šampion Bosne i Hercegovine.

Povodom povratka iskusnog stručnjaka oglasio se i sportski direktor Zadra Denis Pleslić.

"S obzirom na situaciju u kojoj se klub nalazi, odlučili smo se na potpisivanje trenera koji je najpogodnije rešenje da kroz duži vremenski period izgradimo sastav koji će biti prvenstveno konkurentan u rezultatskom smislu, ali i stabilan uz proizvodnju igrača iz vlastitog omladinskog pogona", rekao je Pleslić.

Zadar je minulu sezonu okončao na 12. mestu ABA lige, sa učinkom 8-18. U finalu hrvatskog plej-ofa je izgubio od Cibone (2:3 u finalnoj seriji), koja ga je savladala i u polufinalu Kupa.


tagovi

KK ZadarDanijel Jusup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara