"Dražen Dalipagić"
"Dražen Dalipagić"

Dalipagić: Ne vidim da imamo bolje igrače od ovih koje je Sale izabrao

Vreme čitanja: 1min | uto. 26.08.14. | 23:51

"I u naše vreme kostur ekipe je pravilo sedam, osam igrača ostali su tu da pomognu", kaže legendarni Praja za Radio Beograd

Dražen DalipagićLegendarni Dražen Dalipagić, osvajač mnogobrojnih zlatnih medalja na najvećim takmičenjima, za Radio Beograd izložio je svoja očekivanja pred početak Svetskog prvenstva u Španiji.
"Zadovoljan sam selekcijom igrača koja je odabrana da brani boje Srbije. Ne vidim da imamo bolje igrače od ovih koje je Sale (selektor Aleksandar Đorđević, prim.aut) izabrao. Imamo dobar kostur tima. I u naše vreme kostur ekipe je pravilo sedam, osam igrača ostali su tu da pomognu. Stariji i iskusniji su Krstić, Teodosić, Marković..."

Dalipagić, ipak, smatra da se ne treba zaletati nerealnim ambicijama.
"Samim tim što smo se kvalifikovali na Mundijal napravili smo veliki upeh. Ja ništa ne očekujem, mislim da možemo da prođemo prvi krug jer imamo Iran i Egipat od kojih smo bolji. Možemo da se borimo sa Brazilom. Dakle, voleo bih da dođemo do četvrtfinala, a tu je sve moguće".

Izabrane vesti

I čini se da bi time bili zadovoljene želje većine ljubitelja košarke. Jer, poslednjih godina i nismo navikli na pobedničko postolje. Problem reprezentativne košarke, kaže Dalipagić, potiče od slabe lige.
"Mi imamo slabu ligu, lošu, u kojoj ne mogu da se prave igrači. Jedino smo izbacili Bogdanovića, ali on igra u Partizanu koji igra Jadransku i Evroligu. On je na putu da postane veliki igrač".

Što se tiče favorite na Mundobasketu, Španci i Amarikanci su glavni konkurenti za zlato, smatra popularni Praja.
"Amerikanci uvek, Španci ukoliko budu kompletni, a račune mogu da pomrse Francuzi", zaključio je Dalipagić.  

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dražen Dalipagićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara