Dabl-dabl Bjelice u srpskom derbiju, Sakramento stigao -17 i srušio Denver (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.12.19. | 01:40

Nemanja postigao 10 poena, uz 12 skokova, Bogdanović 10 poena, Jokić samo sedam. Na kraju 100:97 za Kingse

Kakav meč u Golden centru! Sakramento je na fantastičan način stigao prednost Denvera od čak 17 poena razlike i posle velike borbe u produžetku stigao do osme pobede u sezoni - 100:97.

Igrač utakmice bez premca je bio sjajni Harison Barns, koji je meč okončao sa 30 postignutih poena, bio je pun samopouzdanja onda kada je bilo najpotrebnije, a posebno u produžetku kada je "izmislio" nekoliko poena i poveo domaćina do pobede koja je u jednom trenutku praktično bila otpisana.

Izabrane vesti

Najbolju partiju od trojice srpskih igrača prikazao je Nemanja Bjelica. On je meč okončao sa 10 postignutih poena, 12 skokova i pet asistencija. Dvocifren je bio i Bogdanović, koji je ubacio 10 poena, ali uz prilično prilično skromne procente šuta. Najviše je razočarao Nikola Jokić, koji je u potpunsti bio ispod svog proseka – sedam poena, 10 skokova, šest asistencija.

Denver je dugo energetski bio na znatno višem nivou od protivnika, a dobrom odbranom od starta utakmice došao je u priliku da se prilično rano odlepi, pa je su gosti već pred kraj prvog perioda bili na pozamašnih +15 (8:23). Ta zaliha je dodatno uvećana u drugoj deonici, pa je rezultat prvog poluvremena (40:57) nagoveštavao ozbiljan potop Kingsa u ovom meču.

Ipak, u drugom poluvremenu smo videli daleko odlučniji Sakramento, ekipu spremnu da se uhvati u koštac za protivnikom, pa čak i da pojuri pobedu. Zaliha gostiju se postepeno topila, pa je tri i po sekunde pre kraja treće četvrtine domaćin stigao do minusa od svega tri poena (65:68). Ipak, Nagetsi su deonicu završili serijom 7:2, pa su gosti sa osetnijom prednošću ušli u poslednju četvrtinu.

Delovalo je da se Sakramento u toj jurnjavi i seriji promašaja sa obe strane umorio, te da mu je ponestalo adekvatnog oružja u poslednjoj četvrtini. Denver je sve do finiša četvrte deonice u dobroj meri držao utakmicu pod kontrolom, ali je potom posustao. Kingsi su poslednji nalet imali u poslednja tri minuta utakmice, kada su poenima Bogdanovića, Barnsa i Hilda (dve trojke) u poslednji minut ušli sa minusom od svega jednog poena. Jokić je potom pogodio samo jedno bacanje, a Hild 22 sekunde pre kraja izjednačio rezultat (90:90). Džamal Mari je preuzeo odgovornost u poslednjem napadu, ali ga je dobro zatvorio Kori Džozef i blokirao, pa je odluka pala u produžetku.

Interesantno, Sakramento je poenima Barnsa na startu produžetka tada prvi put poveo na utakmici, posle čega se ušlo u seriju „koš za koš“ i pravu igru živaca. Upravo Barns bio heroj slavlja u ovom meču i neko koje preuzeo odgovornost u poslednjim trenucima utakmice.

Od ostalih igrača iz pobedničkog tima, Hild je postigao 21 poen, a Holms 13. Kod Denvera je najefikasniji bio Heris sa 25 poena, Marej je postigao 15, a Barton 14.

NBA - REZULTATI:

Sakramento – Denver 100:97*
/Barns 30 – Heris 25/

Filadelfija – Indijana (u toku)

Hjuston – Atlanta (u toku)

Milvoki – Šarlot (u toku)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara