Da vidimo kako se kotiraju srpski klubovi

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.10.19. | 10:36

Zanimljiv susret igraće se na premijeri drugog kola ABA lige između dva srpska kluba gde će FMP dočekati Megu u Železniku. FMP je dobio Krku u gostima, a Mega kod kuće nije uspela da otvori kako treba sezonu protiv Cedevite

Posle otvarajućeg kola ABA lige možemo da kažemo da su favoriti odradili uspešan posao, kao i da su Crvena zvezda, Partizan, Cedevita Olimpija i Budućnost zabeležili pobede, uz naravno Mornar i FMP. Međutim, u drugom kolu će jedan iz te glavne četvorke morati da bude poražen, jer se u nedelju u Beogradu sastaju Crvena zvezda i Budućnost.

Partizan će igrati na gostovanju Primorskoj, FMP i Mega Bemaks će igrati srpski derbi, Mornar dočekuje Igokeu, dok će Cedevita Olimpija igrati kod kuće protiv Cibone.

Izabrane vesti

Beogradski crveno-beli su u prvom kolu igrali protiv Primorske sa žarkom željom za osvetom za poraz na ABA Superkupu. I uspeli su u tome. Ubedljiva pobeda od 90:64 donela je samopouzdanje u redove šampionskog tima, a posebno može da ih raduje to što je Lorenco Braun proradio i odigrao dobar meč. Taj plejmejkerski doprinos je vrlo važan za crveno-bele u toku sezone.

Zvezda ove sezone ima mali problem što se tiče ove utakmice, a to je što neće biti igrana pred punim tribinama, već će zbog prošlosezonske kazne, kao što je to bio slučaj protiv Primorske, moći da dođu samo ljudi iz loža što će značajno uticati na atmosferu samog meča. Koliko je važan domaći parketu u sudarima ove dve ekipe govori činjenica da je šest poslednjih susreta dva tima pripalo domaćoj ekipi.

A Partizan je do sada navikao da ide po gostovanjima, pa tako posle uvodnog kola u Laktašima, tim Andree Trinkijerija nastavlja sa gostovanjem Primorskoj.

Primorska se u Zagrebu na ABA Superkupu pokazala kao nezgodna ekipa, Partizan je uspeo da dobije međusobni okršaj u polufinalu, pa posle pobede nad Tofašom u Evrokupu sada crno-beli imaju dobru šansu da nastave sa dobrim partijama i nizom pobeda.

Crno-beli nemaju poraz u sezoni, a gostovanje Primorskoj u Kopru biće priličan izazov jer tim Jurice Golemca vrlo neugodan. Biće to prvi susret ova dva tima u regionalnom takmičenju. Primorska je u prvom kolu ubedljivo poražena na gostovanju Zvezdi, pa je Partizan svakako favorit na ovom duelu.

Videćemo da li će na ovom meču igati Rašon Tomas koji je propustio susrete protiv Igokee i Tofaša zbog povrede kvadricepsa.

Zanimljiv susret igraće se između dva srpska kluba gde će FMP dočekati Megu u Železniku, taman da vidimo kako se srpski klubovi kotiraju posle Crvene zvezde i Partizana. FMP je dobio Krku u gostima, a Mega kod kuće nije uspela da otvori kako treba sezonu protiv Cedevite.
"FMP je kvalitetna i talentovana ekipa sa nekoliko iskusnijih igrača koju odlično sa klupe predvodi Vladimir Jovanović. Iako smo igrali protiv jedne od najjačih i najiskusnijih ekipa, sigurno je da smo nezadovoljni igrom protiv Cedevita Olimpije u prošlom kolu pa ćemo u Železniku pokušati da popravimo utisak. Moramo da pokažemo veću želju za pobedom, a uz to idu i agresivna odbrana i dobra energija na parketu. Ukoliko u tim segmentima budemo na nivou, verujem da možemo do pobede na strani koja bi puno značila za samopouzdanje moje mlade ekipe i pred izazove koji nas očekuju", rekao je Dejan Milojević.

Cedevita Olimpija će igrati prvu utakmicu u istoriji kod kuće, a protivnik će joj biti Cibona, pa su Zmajevi ubedljiv favorit na ovom duelu.

KVOTE ZA OSVAJAČE ABA LIGE

ABA LIGA - 2. KOLO: 

Petak

20.00: (1,30) FMP (16,00)  Mega Bemaks (3,90) 

Subota

18.00: (2,70) Primorska (14,50)  Partizan (1,55) 
20.00: (1,30) Mornar (16,00)  Igokea (3,90) 

Nedelja

17.00: (1,20) Cedevita Olimpija (19,00)  Cibona (5,00) 
20.00: (1,25) Crvena zvezda (17,00)  Budućnost (4,40) 

Ponedeljak

18.00: (1,45) Zadar (15,00)  Krka (3,05) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: ABA liga


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara