Konli i Jokić (Foto: AFP)
Konli i Jokić (Foto: AFP)

Da se zna ko je šampion i MVP: Denver i Jokić razbucali Minesotu i uzvratili udarac

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.05.24. | 06:20

Potpuna dominacija Nagetsa u trećem meču polufinala Zapada (117:90). Srbinu jedna asistencija nedostajala do tripl-dabla (24 poena, 14 skokova i devet asistencija)

Uzvratili su aktuelni šampioni. I to brutalno, pobedom od 27 poena razlike. Možda ih je motivisala nedavna inauguracija Nikole Jokića za MVP lige po treći put, možda to što su prva dva meča odigrali kao bez kičme, a možda i to što im se tron zaklimao kao nikad dosad. Šta god da je od toga, uspelo je da kod košarkaša Denvera probudi ponos te su oni kroz "Target centar" u Mineapolisu protutnjali kao besni savladavši domaću Minesotu rezultatom 117:90 čime su polufinalnu seriju Zapadne konferencije smanjili na 2-1. Sledeći meč na programu je u ponedeljak od 02.00 po srednjeevropskom vremenu na istom mestu.

Bila je ovo najbolja partija Denvera u ovogodišnjem plej-ofu. Uz procente šuta od 60 odsto, odigrali su fantastičnu odbranu na Entoniju Edvardsu koji je ubacio samo 19 poena uz šest skokova i pet asistencija. Drastično manje od prva dva meča u kojima je prosečno davao 35. U sjajnoj timskoj izvedbi najubojitiji kod pobednika su bili Nikola Jokić kojem je jedna asistencija nedostajala do tripl-dabla, Stasiti Somborac je upisao 24 poena, 14 skokova i devet asistencija uz 10/18 iz igre, a 1/3 za tri. Pored njega je napokon dobru partiju imao i Džamal Mari sa identičnim brojem poena, dok su dvocifrene poenterske učinke imali i preostali članovi prve postave. Majkl Porter Džunior je meč završio sa 21 poenom, Eron Gordon 13, a Kentavijus Kaldvel Poup 12. U poraženom sastavu je sem Edvardsa vredan pomena samo još Karl Entoni-Tauns koji je upisao 14 poena.

Izabrane vesti

Priterani uza zid, Nagetsi su bili primorani da pokažu reakciju nakon prva dva poraza. Da podsete sve da su još uvek aktuelni šampioni. I da se neće tako lako dati raljama mladih Vukova. Prvo poluvreme bilo je najbolje odigrano u polufinalnoj seriji za njih. Konačno je igra ekipe iz Kolorada zaličila na onu tipičnu njihovu - sa mnogo ekstra dodavanja, brzog trčanja i pronalaženje lakih pozicija u reketu.

Iako je Jokić odigrao nešto slabije prvo poluvreme u kojem je postigao tek sedam poena (3/9 šuti iz igre) uz devet skokova i šest asistencija, ono što je bilo veoma važno za Denver jeste da se iz hibernacije probudio Mari. Sjajni plejmejker je sa razlogom trpeo najveće kritike na račun svoje igre i bio označen za glavog krivca za trenutni zaostatak u seriji. U prve dve utakmice nije postojao, ali je zato u trećem duelu bio onaj stari. Prvo poluvreme je završio kao ubedljivo najefikasniji igrač u oba tima postigavši 18 poena. Sjajan je bio u šutu i građenju pozicija za sebe pa je tako gost na njegovu raspoloženost kontrolisao rezultat u prva 24 minuta. Međutim, Nagetsi su pritom važne poene sa klupe dobijali od Džastina Holdeja i Kristijana Brauna što je bilo nešto novo. I što je obećavalo pozitivan ishod.

Na kraju prve deonice su izabranici trenera Majkla Melouna imali plus osam (20:28), da bi na startu drugog kvartala otišli i na maksimalnih plus 20 (25:45). Minesota je za prvih šest minuta ubacila samo četiri poena. Nije domaćin bio nimalo raspoložen u šutu za tri, najbolji šuteri Majk Konli, Edvards i Naz Rid su združeno sa ovalne linije šutirali 2/11, a ceo tim 6/20. Od tih šest, četiri su stigle iz ruku Taunsa koji je jedini bio raspoložen postigavši 12 poena za poluvreme. Nedovoljno za bilo šta više od 41:56 koliko je glasio rezultat na semaforu na 15-minutnoj pauzi.

Nastavak je bio još ubedljiviji. Procenti šuta su bili još bolji. Pokušali su domaćini da uspore Marija, ali je to otvorilo prostor za Gordona, Portera juniora i Kaldvela-Poupa. Kao da su na šuterskom treningu su izgledali Nagetsi dok su nemilice zatrpavali protivnikov koš. Poenterski se u trećem kvartalu probudio i Jokić, dok je Minesota izgledala potpuno izbezumljeno. Bez rešenja i energije. Na kraju treće četvrtine je bilo gotovo 30 poena prednosti za Denver - 66:93.

Time je priča u ovoj utakmici bila završena. Do kraja je Denver bez ikakvih poteškoća zadržao nagomilani plus, a ni Timbervulvsi mu nisu otežali posao u tome. Sve je svima bilo jasno već dosta ranije. Još tamo negde sredinom druge deonice.



tagovi

Denver NagetsMinesota TimbervulvsNikola JokićNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara