""
""

Da se zna ko je gazda u Ljubljani: Goran Dragič pokorio Grke!

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.09.13. | 23:07

Heleni su bili u potpuno podređenom položaju tokom svih 40 minuta, a na kraju su imali i sreće što su uspeli da izgube sa svega osam razlike

Heroj Slovenije je Goran Dragič! Plejmejker Finiks Sansa odigrao je najbolju partiju na turniru u najbitnijem momentu, Sloveniji doneo mesto u četvrtfinalu, a Grcima "zapržio čorbu" - 73:65. Helene sada samo teorija drži u trci za četvrtfinale, dok će Zmajčeki u poslednjem kolu odlučiti sa koje pozicije idu dalje.

Od prvog do poslednjeg minuta na terenu su postojali samo Vasilis Spanulis i Goran Dragič. A da vam dokažemo da je tako i bilo u prilog dajemo sledeće dokaze - plej Olimpijakosa je meč završio sa 21 poenom, osam skokova i šest izgubljenih lopti, dok je 27-godišnji slovenački reprezentativac ubacio 28 koševa i tome pridodao pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Već na samom početku susreta Dragič je vezao čak 11 poena, Spanulis četiri, a zahvaljujući vrlo nadahnutoj igri izabranika Božidara Maljkovića Zmajčeki su vrlo brzo došli do dvocifrene prednosti (19:8). Jaka Blažič, njegov imenjak Lakovič i Goran Dragič vodili su Sloveniju ka konačnom cilju, a rezultat na kraju prve deonice bio je 26:13. 

Kako su minuti prolazili tako je prednost Slovenaca bila sve veća i veća. U jednom trenutku ona je iznosila i +17 (39:22), a na kraju poluvremena rezultat je bio 43:27. U nastavku susreta domaćin je igrao samo onoliko koliko je bilo potrebno da uspešno odbije napade protivnika. Goran Dragič je nastavio svoj šou, Zoran Dragič i Jaka Lakovič su uspešno asistirali, dok su na drugoj strani Spanulis i Zisis bili jedini raspoloženi za igru. Slovenija je odličnom skok igrom, posebno u napadu (21 ofanzivni skok) "ubijala" svaki pokušaj Helena da se vrate u meč, a razlika je tri i po minuta pre kraja trećeg kvartala otišla i na +26 (62:36) i već tog trenutka bilo je jasno da Grčka nema šta da traži u ovom susretu. 

Pokušavali su izabranici Andree Trinkijerija da naprave senzaciju u poslednjih deset minuta, ali nije im se dalo. Veliki broj grešaka u napadu, slaba odbrana i vrlo loša partija gotovo celog tima odvela je Sloveniju do pobede. Činilo se da će meč ući u neizvesnu završnicu, Heleni su uspeli da zaostatak svedu na svega sedam poena (70:63), ali bilo je prekasno za sve.

-----------------------------------

GRČKA – SLOVENIJA 65:73 (13:26, 14:17, 19:19, 19:11)

Dvorana: Stožice
Gledalaca: oko 11.000

Grčka: Slukas 6, Burusis 6 (6sk), Zisis 13, Spanulis (21p, 8sk, 3as), Perperoglu 1, Fotsis 5 (7sk), Papanikolau 3, Kavadas, Mavrokefalidis, Kajmakoglu 3, Bramos 5, Printezis 2

Slovenija: Slokar, Lakovič 10, Balažič, Joksimović, Muril, Blažič 7, Nahbar 5 (6sk), G. Dragič 28 (5sk, 4as), Z. Dragič 11 (5sk), Lorbek 2 (5sk), Vidmar, Begič 3 (8sk)

-----------------------------------

(FOTO: Star Sport - Peđa Milosavljević)


tagovi

Eurobasket 2013eurobasket2013EvropaGoran DragićGrčkaSlovenijaVasilis Spanulis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara