Da se zaleče rane pred derbi

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 10:53

Košarkaši Partizana gostuju Zadru (18.00)

Samo osam dana ostalo je do prvog večitog derbija u sezoni. Crno-beli ga, bar za sada, dočekuju prilično pomešanih emocija, pošto u regionalnoj ABA ligi imaju gotovo polovičan skor, dok su u Evrokupu prethodnog utorka pred svojim navijačima doživeli prvi poraz. Zbog toga će današnji susret sa Zadrom u Hrvatskoj (Arena Sport 1, 18.00) biti od velikog značaja za motivaciju ekipe pred velike izazove.

Kao što smo već pomenuli, Partizan je minulog utorka po prvi put morao da pruži ruku rivalu u Evrokupu. Venecija je iskoristila velike probleme koje su crno-beli imali pri građenju reketa, te poenima iz ofanzivnog skoka u potpunosti izluđivala sastav Beograđana. Goste je kasnije “krenuo” i šut za tri poena, pa je Partizan izgubio i prilično ubedljivo.

Izabrane vesti

Jedini ko se na tom meču istakao i ko može da kaže da je sasvim dobro odradio posao bio je Rašon Tomas. Možda i ponajbolji košarkaš Partizana od početka nove sezone tada je ubacio 18 poena, te tako nastavio sasvim solidnu seriju nakon oporavka od povrede.

Vest koja je tokom ove sedmice pogodila crno-bele jeste da Džejms Bel nije uspeo da prođe lekarske preglede, te da se neće u nastavku sezone priključiti košarkašima Partizana u borbama na sva četiri fronta. Klub će tako morati brzo da reaguje i da pokuša da rešenje nađe na nekom drugom mestu, mada će to biti teže s obzirom na to da je sezona u punom jeku.

Što se Zadra tiče, alarm koji odjekuje dvoranom “Krešimir Ćosić” polako, ali sigurno počinje da bude sve glasniji. Ekipa sa hrvatskog primorja je jedina koja u dosadašnjem toku ABA lige nije doživela slast pobede, tako da će protiv Partizana imati dodatni imperativ.

Zadrani su u prethodnom kolu izgubili u derbiju fenjeraša od ekipe Igokee, iako su se sasvim solidno održavali u utakmici do pred sam kraj. Samim tim, pritisak je dodatno porastao, naročito uzimajući u obzir činjenicu da su prethodno gubili i od Cibone, Mege i Krke, ekipa koje se trenutno nalaze na samom dnu lestvice u ABA ligi.

Košarkaši Partizana definitivno će najviše pažnje večeras morati da usmere na Brajtona Alena, koji je od samog starta najbolji pojedinac u redovima hrvatske ekipe. Nešto oprezniji treba biti i sa Stefanom Fundićem, koji je ovoga leta u Hrvatsku došao iz Mege. Ukoliko sve to precizno urade, polovina posla već će biti obavljena.

Pred novo gostovanje, trener Partizana, Andrea Trinkijeri, ističe da njegova ekipa mora da zaigra sa nešto više energije kako bi lakše dolazila do pozitivnog rezultata.
“Igramo u gradu koji živi za košarku, gradu sa fantastičnom dvoranom i publikom koja itekako ume da podrži svoj tim u teškim trenucima. Zadar je počeo takmičenje na način na koji je počeo i učiniće sve da protiv nas stvori neku iskru koja će im preokrenuti sezonu. Ali i za nas, posle izuzetno loše utakmice protiv Venecije, Zadar je veoma važan. Moramo sa puno više energije da igramo”, istakao je italijanski stručnjak.

Slično mišljenje deli i Nemanja Gordić, koji protiv Zadra očekuje veliku i neizvesnu borbu.
“U Zadru nam nikada nije bilo lako, očekujem da će nas dočekati puna dvorana i veoma motivisan protivnik. Mi moramo odigrati puno bolje nego protiv Venecije i iz te bolje igre pronaći put kojim bismo došli do pobede. I jednima i drugima je ovaj meč veoma važan, tako da očekujem veliku borbu na terenu”, zaključio je košarkaš Partizana.

ABA LIGA - 6. KOLO: 

Petak
FMP - Mornar 92:83
/Pot 17 - Bjelica 16/

Subota

18.00:  (3,05) Zadar  (15,00)  Partizan (1,45) 
20.00:  (1,17) Budućnost  (20,00)  Cibona (5,50) 

Nedelja

20.00:  (1,85) Primorska  (14,00)  Cedevita Olimpija (2,10) 

Ponedeljak

18.00:  (1,60) Krka (14,50) Mega (2,55)
21.00:  (1,10) Crvena zvezda  (23,00)  Igokea (7,50) 

* Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara