Francuzi neće da igraju na svaka tri dana, plan UEFA mora da se menja

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.03.20. | 14:35

"Moramo da se osvestimo", poručuje prvi čovek FS Francuske

Za sada niko nema svima dopadljivo rešenje kada i kako i da li da se nastave lige kada pandemija korona virusa prođe.

Ali, imamo jedan glas – protiv. I to iz Francuske. Plan UEFA koji je i dalje na snazi je da se domaća prvenstva završe do 30. juna. A, to izgleda u ovom momentu gotovo nemoguće. Svestan je toga i predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Izabrane vesti

Čak i kad bi se čudo dogodilo i lige budu mogle da se nastave, recimo u maju, Francuzi su protiv toga da se igra na vrat na nos, da bi se sve završilo u najkraćem mogućem roku.
Nećemo završiti prvenstvo do kraja juna, to je nemoguće. Trebalo bi da se osvestimo. I nećemo igrati utakmice na svaka dva ili tri dana. Ako uslovi budu dozvolili, igraćemo do kraja jula. Datumi su tu najmanje bitni. Kad bismo krenuli, recimo, krajem maja, mogli bismo da zaključimo prvenstvo oko 20. jula i to uopšte ne bi bilo tako loše“, poručio je Noel le Gre, predsednik FS Francuske.

On je jedan od retkih ljudi poslednjih dana koji ne govori o katastrofičnom scenariju za evropski fudbal.
Što pre budemo u prilici da nastavimo prvenstvo, lakše ćemo se dogovoriti oko kalendara. Ipak, fudbal u ovom momentu nije toliko važan. Kada dođe vreme da se igra, naći ćemo i datume za utakmice i novac koji nam je potreban“, istakao je Le Gre.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara