Tajrel Džonson (KK Vojvodina/Milica Gvozden)
Tajrel Džonson (KK Vojvodina/Milica Gvozden)

Da li se rađa novo rivalstvo na Jadranu? Voša iščupala pobedu u meču plej-of intenziteta

Vreme čitanja: 3min | sre. 25.09.24. | 22:50

Novosadska ekipa u trečoj deonici uspela da uguši tvrdoglave Sarajlije i slavi 77:68

Možda novi sistem ABA 2 lige nije bolji za same učesnike takmičenja, ali je svakako mnogo zanimljiviji za gledaoce. Već u prvom susretu u grupi B gledali smo košarkašku predstavu sa svim epitetima jedne plej-of utakmice. Košarkaši Vojvodine su se na kraju ipak ispostavili nešto organizovanijim u svojoj hali i uspeli da slave protiv ekipe Bosne (77:68), koja će sasvim sigurno imati svoju reč u ovom takmičenju.

Svega 145 poena videli smo večeras na Spensu, ali treba uzeti u obzir da je ovo bio prvi takmičarski susret za obe ekipe, te da su ruke još uvek stegnute, a obruči i dalje tvrdi. I pored toga defanzivna klinika koju su domaćini sproveli u trećem kvartalu, koji su dobili 21:10, neće nikog ostaviti ravnodušnim. Na kraju je upravo ova deonica prevagnula da Voša novu sezonu otvori trijumfom.

Izabrane vesti

Najefikasniji u redovima Lala bio je Luka Ašćerić sa 19 poena, pratio ga je Skuči Smit sa 12. Bivši igrač Mege je završio meč i sa tri asistencije i bez izgubljene lopte, ali šut sa distance je izostao 0/4. Marko Jagodić-Kuridža i Džordan Dingl dali su po 11 poena.

Kod Sarajlija Amerikanac Džarod Vest je imao zapaženu ulogu sa 19 poena, a klasu je pokazao i Đoko Šalić koji je uz 16 poena, uhvatio i sedam skokova. Bivši centar Partizana i čačanskog Borca je u ovom meču čak tri puta pogodio sa distance. Ipak ni on nije uspeo da osujeti planove Lala ove večeri.

Novosađani su meč otvorili serijom 5:0. Iz unutrašnje igre uspevali su ili da poentiraju, ili da pasom pronađu rešenja van linije 6,75. Dok su šutevi spolja prolazili kroz cilindar, Lale su kontrolisale susret. I Vošina odbrana je u prvoj deonici ličila na onu iz prošle sezone, kada su zonskim presingom remetili ritam protivnička. Međutim, Bosna nijednog momenta nije dopustila da domaćini odu do osetnije prednosti. Tako su nakon uvodne serije Novosađana od 13:7, uspeli da se konsoliduju i nakon izgubljene lopte Stefana Savića dođu do izjednačenja – 15:15. Ipak, nekoliko ofanzivnih skokova Filipa Rebrače i mirna ruka Tajrela Džonsona omogućili su da Novosađani dobiju prvu deonicu 19:17.

Izabranici Zorana Kašćelana su ipak motivisaniji izašli iz prvih 10. minuta, što se videlo u nastavku kada su zaigrali granitnu odbranu, a na suprotnoj strani iskažnjavali svaku lošu komunikaciju u odbrani domaćih. Kazne su obično dolazile na isteku napada. Baš takvim jednim šutem je Džarod Vest okončao prvo poluvreme i deonicu koju su gosti dobili 25:18. Nije se novosadska ekipa zbog ovog šuta Amerikanca iz redova Sarajlija našla u deficitu na pauzi. Voša je gubila, jer je prepustila Studentima kontolu u reketu, a napad završavala iznuđenim rešenjima. Šut je stao kod crveno-belih, dok je na drugoj strani dve trojke pogodio i centar Sarajlija - Đoko Šalić. Međutim, iako je igra bila alarmantna, nije bilo prostora za paniku, jer su Novosađani na odmor otišli sa deficitom od svega pet poena.

Reakciju su crveno-beli pokazali odmah po izlasku iz svlačionice. Podigli su intenzitet u odbrani, što je rezultiralo nizu izgubljenih lopti Sarajlija. Rasplamsalao se plamen na SPENS-u, a po dobrom starom receptu zapalila ga je Vošina tranzicija. Ponovo je novosadska publika imala prilku da gleda kako njihovi miljenici guše protivničke bekove. Utisak je da se u tim momentima šutiralo samo na koš gostiju. Serijom od 15:2 ekipa Miloša Isakov-Kovačevića uspela je ponovo da ugrabi kontrolu nad ovom utakmicom.

Da i ostatak meča protekne po Vošinim notama, pobrinuli su se izuzetno raspoloženi Luka Ašćerić, ali su utisak iz prvog poluvremena, u trećoj i četvrtoj deonici znatno popravili i novopridošli Amerikanci Džordan Dingl i Skuči Smit. Iako je Bosna uspela da se iskobelja iz lavirinta u kojem se našla u trećem kvartalu, Studenti nisu imali snage za novi preokret i Vojvodina je upisala prvu pobedu u ove sezone u drugorazrednom takmičenju na Jadranu.

VOJVODINA - BOSNA 77:68

(19:17, 18:25, 21:10, 19:16)

Dvorana: Mala sala Spensa, Novi Sad.

Sudije: Damir Javor, Aleksandar Davidov, Krešimir Katić.

Vojvodina: Rebrača 2, Banjac 7, Ljubičić 4, Ašćerić 19, Bumbić, Smit 12, Savić, Stajčić 6, Jagodić-Kuridža 11 (7sk), Savanović, Dingl 11, Džonson 5.

Bosna: Underwood 8, Blomgren, Vrabac 4, Podojak, Gutić 3, Šalić 16, Vest 19, Lutete 7, Džafić, Zubac 5, Parcan, Kovačević 6.

Piše: Konstantin Mlađenović



tagovi

KK VojvodinaABA 2 ligaKK Bosna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara