Tajler Hiro (©AFP)
Tajler Hiro (©AFP)

Da li je Majami u problemu? Hiro želi da igra uprkos povredi, Batlera koleno izluđuje

Vreme čitanja: 3min | uto. 24.05.22. | 23:36

Ima li sada Boston prednost u seriji?

Bostonova pobeda bez zvanično najboljeg defanzivca NBA lige Markusa Smarta pokazala je pravu snagu ekipe i njegovo iskrenuće desnog zgloba sada ne nosi toliki pritisak na saigrače pošto je sada teret na Majamiju.

Smart nije igrao, pitanje je da li će moći da odgovori izazovu za petu utakmicu zbog otoka koji i dalje postoji što govori i njegov zvanični status baš kao i Roberta Vilijamsa koji je imao zahvat na kolenu, a šta se dešava sa Majamijem? Igrači uskaču i iskaču iz rostera, zbog čega najviše trpi napad koji je u poslednjih šest četvrtina bio katastrofalan, problemi sa povredama su daleko ozbiljniji, a isti bi drastično mogli da utiču na ishod kompletne serije.

Izabrane vesti

Četvrtak, 02.30: (2,25) Majami (12,5) Boston (1,80)

Naime, Džimi Batler nije igrao drugo poluvreme treće utakmice u kojem je Hit slavio (109:103) zbog iritacije desnog kolena, da bi u sledećem duelu bio užasan. Ubacio je samo šest poena uz 3/14 iz igre, te jednu asistenciju. Razlog ili bar jedan od razloga je koleno koje ga i dalje muči, mada je Batler posle novog izjednačenja u seriji poručio kako ne želi da traži izgovor u tome i prosto želi bolje, mada postoji spekulacija da ga ta povreda izluđuje. 

Na tu Batlerovu poziciju brigu izaziva status Tajlera Hiroa. Bez njih Majami unapred gubi 40 poena, Vrsni šuter nije se pojavio na utakmici broj četiri zbog povrede prepone, a ESPN javlja da je u pitanju povreda za koju bi oporavak u normalnim okolnostima trajao između dve i četiri sedmice. On želi da igra pod blokadom i pokuša da izgura preko granice bola kako bi pomogao ekipi. Batler ima problem, Kajl Lauri ima dugu istoriju povreda zadnje lože zbog čega je propustio petu i šestu utakmicu prošle i prva dva meča ove serije, dok Pi Džej Takera muči koleno. I to je sve veliki balast za ekipu, a izazov za trenera Erika Spolstru koji traži pravi timski balans. Ono što je od svojih igrača tražio jeste samo da budu iskreni oko svog zdravstvenog stanja.

Doigravanje obično nije period godine u kojem igrači iz NBA propuštaju utakmice, ali Majamijeva pozicija u ovogodišnjem plej-ofu je zaista poseban slučaj. Kalkulacije sa kojima Spolstra mora da ulazi u svaku utakmicu su ozbiljne, jer je na kocki šansa jedne ekipe da pobedi, ode dalje, napadne titulu... Batler je odlučio da ne igra drugo poluvreme treće utakmice pošto je Majami imao 15 poena više. Izostanak Hiroa doveo je do toga da Majami gubi sa 18:1, da promaši uvodnih 14 šuteva na utakmici i bude u zaostatku od 30 poena do sredine treće četvrtine. Mada, Majami je bio u poziciji da nije morao nužno da juri pobedu u Bostonu.

Svakako, povrede ne stavljaju Majami u dobru poziciju pred nastavak serije i otvara pitanje da li ekipa može da ostvari dugoročni benefit sa ovakvom situacijom. A, ako se prođe, tek treba igrati u junu...


tagovi

Tajler HiroDžimi BatlerMajami HitNBA ligaNBA plej-of

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara