Potrebna nam je pobeda na Marakani, a nama igra anonimus Jakirović

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.04.20. | 14:08

Elvir Bolić o čudnom izboru Blaža Sliškovića

Nije to bila kultna utakmica nalik dvomečima sa Hrvatskom, ali daleko od toga da su dueli Srbije i Crne Gore sa Bosnom i Hercegovinom zaboravljeni. Bilo je to u novembru 2005. godine kada su tadašnji Plavi slavili na krcatoj Marakani i osigurali plasman u Nemačku.

Bosanci su imali računicu, bila im je potrebna pobeda, ali... Jednostavno SCG je bila bolja u tom trenutku, mada je Elvir Bolić ispričao svoju verziju.. On ne krije da je bio iznenađen odabirom Blaža Sliškovića i pojavljivanjem Sergeja Jakirovića u startnoj postavi.

Izabrane vesti

Reč je o nekadašnjem veziti Kamen Ingrada, koji je kao trener bio vrlo uspešan u Gorici. Ali je u tom trenutku bio igrački anonimus.
"Igraš na Marakani pred 60-70 000 navijača, nama samo pobeda odgovara, a njima i nerešeno. Reprezentacija Srbije i Crne Gore je tada bila kvalitetna ekipa, ali se ponovo događaju stvari koje navode da se ne priča o fudbalu nego o nekim drugim stvarima. Meni je to najviše krivo“, poručio je Bolić.

Potom je objasnio svoje reči.
"Odjednom su se u toj utakmici pojavili igrači koji su igrali tada i više nikada. Jedan je igrao tada, to mu je bilo prvo okupljanje i više nije igrao. Ne znam zašto je Misimović ostao na klupi, Barbarez je igrao kao libero, ja sam gore bio u napadu, Jakirović je bio neki igrač koji se tada pojavio. Žao mi je, ali mi ga ne znamo, pojavio se tu, možda je dobar igrač, ali ne znamo odakle je došao. On je igrao među jedanaest", objasnio je Bolić.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara