Čudo u Nemačkoj - Ulm šampion Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 22:55

Prvi put u istoriji kluba, Ulm je došao do šampionske titule

Čudo u Nemačkoj. Šampion nije ni Alba, ni Bajern, dva evroligaša, nije ni Bon koi je završio kao prvoplasiorani tim posle ligaškog dela! Šampion je ni manje ni više nego Ulm. Tim koji je jedva došao do plej-ofa. Ulm je ušao sa sedme pozicije i onda krenuo da igra svemirsku košarku.

Prvo su šokirali Albu iz Berlina, tim koji je godinama dominira. Savladani su sa rutinskih 3:1. Potom su u polufinalu naleteli na Bajern iz Minhena. Kada su svi očekivali da tim Andree Trinkijerija dođe ruitinski do finala, desilo se nešto potpuno suprotno. Ulm lagano čisti sa 3:0 Bavarce i tako uručuje otkaz Trinkijeriju.

Izabrane vesti

Onda finale. Protivnik Bon. Tim koji je čitave sezone igrao najkonstantnije u Bundesligi, ali Ulm je jednostavno na nekom potpuno drugom nivou. U nestvarnoj formi Ulm je nastavio da gazi sve pred sobom. U finalnoj seriji pobeđuju sa 3:1 i dolaze do prve titule šampiona Nemačke u Istoriji kluba.

Ako se pitate koji je ovo uopšte klub, ne krivimo vas. Osnovani su 2001. godine u istoimenom gradu na jugu Nemačke gde su krenuli skromno. Počeli su u drugom rangu takmičenja i tu su proveli pet sezona i u tom momentu prave najveći uspeh. Osvajaju drugu ligu Nemačke i samim tim ulaze u elitu. Bila je to sezona 2008/09.

Od tada su konstantno deo Bundeslige. Rezultati su bili mešoviti, puni socilacija. Primera radi u sezoni 2014/15 su bili četvrti, pa onda drugi, pa 10. Videlo se da je Ulm stabilan klub, koji je deo Evrokupa konstantno punih 10 godina, ali i tu im je najveći uspeh bio plasman u četvrtfinale.

Međutim, način na koji su odigrali plej-of Budeslige će se prepričavati godinama.



tagovi

Ulm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara