Foto: FIBA
Foto: FIBA

Čudesna priča Južnog Sudana se nastavlja - obezbeđene Olimpijske igre

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.09.23. | 12:42

Nadigrana Angola u velikom afričkom derbiju

Zvuči potpuno neverovatno, ali Južni Sudan će naredne godine igrati na Olimpijskim igrama u Parizu. Država koja je godinama razarana ratom, danas oduševljava sve u košarkaškom svetu. Prvi put u istoriji su igrali Mundobasket, a sada su napravili još jedan rezultat divljenja.

Da su imali za nijansu više sreće, Južni Sudan bi sada bio u drugoj fazi Mundobasketa, ali poraz od Portorika u produžetku je odigrao ključnu ulogu.

Izabrane vesti

Sada su u razigravanju od 17. do 32. pozicije igrali možda i najbitnije mečeve. Naime, sve reprezentacije iz Afrike nisu uspele da prođu u drugu fazu, a samo najbolja direktno obezbeđuje plasman na Olimpijske igre, zato je današnji derbi Južnog Sudana i Angole bio vredan pažnje.

Južni Sudan je odigrao spektakularno. Dominirali su svih 40 minuta i na kraju slavili rezultatom 101:78. Izvanrednu partiju prikazao je Karelik Džuns sa 26 poena i 15 asistencija.

Na sve to se potrefio i rezultat Egipta koji je morao da slavi preko 20 razlike protiv Novog Zelanda što im nije pošlo za rukom. Novi Zeland je slavio 88:86 čime je potvrđen plasman Južnog Sudana na Olimpijske igre.

Ranije danas, Finska je zabeležila novu pobedu. Lauri Markanen je sa 32 poena predvodio svoj tim do trijmfa protiv Venecuele rezultatom 90:75.




tagovi

Južni Sudan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara