Karlik Džons (©Reuters)
Karlik Džons (©Reuters)

Crveni alarm i dani strepnje u Partizanu: NBA timovi mogu da odvedu Karlika Džonsa

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.24. | 23:01

Imaju rok do četvrtka

Pažljivo su u Partizan Mozzart Betu analizirali tržište, znali su da ne smeju da promaše sa plejmejkerom i izbor je pao na Karlika Džonsa. Koliko može da bude dominantan kada ga krene demonstrirao je protiv Amerikanaca, kada je Južnom Sudanu malo nedostajalo da baci drim-tim na kolena. Novi organizator igre crno-belih upisao je tripl-dabl, mnogima zapao za oko i mogao bi da ne odigra ni minut za klub iz Humske!

Crveni alarm upalio je Mark Stejn informacijom da klubovi iz NBA lige motre na Karlika Džonsa i da mogu da ga odvedu iz Partizan Mozzart Beta. Postavljen je i rok – četvrtak je krajnji datum. Ako ga do tada ’ne izvuku’ počeće da važi ugovor sa crno-belima.

Izabrane vesti

Pred Partizan Mozzart Betom su dani strepnje, neizvesno je hoće li morati ponovo da se bace u potragu za plejmejkerom, ili će, pak, ostati na onom koga su odabrali i dogovorili dvogodišnju saradnju. Kako god, jedna stvar je indikativna – izgleda da je napravljena dobra procena kod češljanja tržišta.

Karlik Džons je tokom priprema sa reprezentacijom Južnog Sudana nagovestio da može da se ’zapali’, da može da bude ozbiljno pojačanje. Ali, sada je uslov svih uslova da ne završi ’preko bare’, to jest da neko od timova iz najjače košarkaške lige na svetu ne iskoristi taj minimalni prostor i tako završi na drugoj strani zemaljske kugle.

Interesovanje ekipa iz NBA se zasigurno rasplamsalo onoga trena kada je Karlik Džons u dresu sa državnim grbom ubacio drim-timu 15 poena, podelio 11 skokova i uhvatio isto toliko lopti pod obručima. Jedna izvrsna partija, zbog koje se isprva navijačima crno-belih i ljudima iz Humske pojavio smešak na licu, mogla bi da napravi ozbiljan problem Željku Obradoviću i saradnici.

Sat otkucava, biće četiri tenzična dana, osim ukoliko neki od timova najjačke lige na svetu ne odluči pre ’poslednjeg pucnja’ da iskoristi priliku koja se ukazala.



tagovi

KK PartizanKarlik DžonsNBA ligaKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan
NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara