(©KK Partizan Mozzart Bet)
(©KK Partizan Mozzart Bet)

Crno-beli prijavljeni Evroligi zbog navijačkih ispada

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.10.24. | 17:03

Klub iz Humske se zato sada oglasio saopštenjem pred utakmicu sa boolonjskim Virtusom (sreda, 20.30)

Tek je odigrao jednu evroligašku utakmica pred svojim navijačima, a Partizan Mozzart Bet se već suočava sa potencijalnim disciplinskim merama. Kako je od ranije poznato, a sada isto potvrđeno od strane kluba, crno-beli su zvanično opomenuti od strane Evrolige zbog navijačkih ispada na meču sa minhenskim Bajernom zbog uvredljivh povika sa tribina i upotrebe svetlosnih efekata.

Svaki sledeći isti ili sličan ispad će se drastično kažnjavati, pa i igranjem utakmica pred praznim tribinama što bi za crno-bele bio ogroman hendikep. Zato su i morali da se oglase saopštenjem u kojem mole navijače da se suzdrže od ispada u predstojećem duelu sa bolonjskim Virtusom (sreda, 20.30).

Saopštenje Partizan Mozzart Beta prenosimo u celosti.

"Od početka sezone u Evroligi i ABA ligi, Partizan Mozzart Bet je odigrao ukupno devet utakmica, od čega tri na domaćem terenu u Beogradskoj areni. Više od 18.000 ljudi na meču protiv Borca i preko 20.000 navijača koji su nosili crno-bele do pobede protiv Bajerna, jasan su pokazatelj onoga o čemu cela Evropa priča - Parni valjak ima najsnažniju podršku sa tribina! Novi igrači koji čine crno-beli tim, za tili čas su shvatili koliko su blagosloveni jer im vetar u leđa daje jedinstveni huk sa tribina. U toj sinergiji iz koje igrači i navijači pobeđuju zajedno, ipak postoje stvari koje ne služe na čast ni Klubu, ni prisutnim navijačima u dvorani.

Uvredljivi povici sa tribina, kao i korišćenje nedozvoljenih svetlosnih efekata na utakmici protiv Bajerna, doveli su do toga da Klub bude prijavljen po službenoj dužnosti od strane zvaničnika Evrolige na toj utakmici. Nulta tolerancija za ovakve ispade odavno predstavlja standard na sportskim borilištima širom Evrope i sve više šteti reputaciji našeg Kluba.

Ponos koji KK Partizan Mozzart Bet oseća zbog ogromne podrške, na taj način se meša sa gorčinom zbog izolovanih ispada koji u ogromnoj meri kvare opšti utisak.

Ovim putem, Klub poziva navijače da uz srce, ruke i glas koje bezrezervno daju za pobede momaka u crno-belom, u dvorani razmišljaju trezveno i da ne čine ništa što će Partizanu na reputacionom ili finansijskom planu činiti štetu.

Uz ljubav, pokažimo i odgovornost jer samo na taj način čuvamo naš Partizan!", stoji u apelu crno-belih.



tagovi

KK PartizanEvroligaKK Bajern Minhensaopštenje

Ostale vesti


Najviše komentara