Crno-beli karavan preživeo babaroga oktobar

Vreme čitanja: 4min | sub. 02.11.19. | 09:00

Od finala Superkupa do Limoža - 10 različitih dvorana. Od toga, samo dve utakmice kod kuće. Sada je na redu FMP u Pioniru (20h)

Raspored težak, kakav se ne pamti. O tome je pričao Andrea Trinkijeri kad je istakao da to u karijeri nije doživeo. Toliko gostovanja na samom startu sezone. Ekipa nije uigrana, tada su najveće šanse za moguće kikseve, a Partizan je prve četiri utakmice u ABA ligi imao u gostima. Nije baš da je crno-belima bilo svejedno zbog ovakvog rasporeda, ali sada kada se podvuče crta na kraju oktobra - može Parni valjak da bude zadovoljan kako je odradio oktobar pred duel sa FMP-om večeras od 20 časova.

Crno-beli su u Evrokupu maksimalni, imaju pet pobeda u pet utakmica i jedini su neporažen klub u Evrokupu. U ABA ligi imaju 2-2, nije to savršen skor, 3-1 bi bio još prihvatljiviji, ali s obzirom da je Partizan igrao na gostovanju Igokei, Mornaru, Primorskoj i Cedevita Olimpiji - nije ni skor 2-2 toliko loš. Zasad mogu da kažu da imaju sve u svojim rukama i da mogu da budu zadovoljni odrađenim poslom. Osvojili su već jedan trofej ove sezone, ABA Superkup, praktično su obezbedili prolazak u TOP 16 fazu Evrokupa i to sve u situaciji gde skoro da nisu imali šansu da treniraju.

Izabrane vesti

Posebno je na startu sezone bitno da imate dobre treninge, a  Partizan je zauzvrat imao aerodrome. I to mnogo njih. Ako gledamo ABA ligu i Evrokup, od prvih devet utakmica Partizan je igrao samo dve kod kuće i sedam u gostima.

Od finala ABA Superkupa u Zagrebu, Partizan je odigrao 10 utakmica u 10 različitih košarkaških dvorana. I te dve utakmice kod kuće, Partizan je odigrao u dve različite hale - Areni i Pioniru. Da sve bude još čudnije, Partizan će narednu utakmicu igrati sutra, u subotu, od 20 časova protiv FMP-a u Pioniru zbog zauzetosti Arene, a onda u utorak 5. novembra crno-beli čekaju Veneciju u Areni.

Serija gostovanja i brojnih letova, presedanja je donekle završena jer će crno-beli u novembru imati normalniji raspored, a onda će doći u jedan period gde praktično neće izlaziti iz Beograda.

Od gostovanja Tofašu u Bursi 13. novembra, Partizan čeka talas utakmica kod kuće, izuzimajući gostovanja u Evrokupu. Partizan će posle Burse čekati Crvenu zvezdu, pa gostovati Budućnosti, pa onda čekati Krku, ići Megi, čekati Cibonu, pa Igokeu, pa Primorsku, pa Mornar, pa gostovati FMP-u u Železniku, pa će dočekati Zadar, gostovati Zvezdi, dočekati Budućnost, i tek će prvo pravo gostovanje van Beograda biti Krki tek 28. februara. U tom periodu će biti naravno i Kup Radivoja Koraća.

Ali, zaista veliki broj mečeva kod kuće upada u oči.

U tom periodu će Partizan moći da radi, da trenira, tu i tamo će naleteti neko gostovanje kao ono Budućnosti ili u Evrokupu, ali je to bukvalno ozbiljna serija utakmica kod kuće ili gostovanja poput onih Megi, Zvezdi i FMP-u. Partizan je preživeo babaroga oktobar pun gostovanja i sada može da se polako priprema za kraj novembra i talas utakmica koje će crno-beli igrati na svom parketu.

Posle ovako napornog oktobra, sada bi crno-belima trebalo da postane malo lakše…

O svemu tome govorio je i trener Partizana Andrea Trinkijeri pred sudar protiv FMP-a.
"Iza nas je dugačak put, zbog puno gostovanja... a ispred nas još duži put do našeg cilja. Dočekujemo FMP koji nema poraz u ABA ligi, koji igra u ritmu jedne utakmice nedeljno, dakle ima vremena za trening i za oporavak, i koji uvek igra sa dodatnim motivom protiv nas. Mi igramo pred svojim navijačima i učinićemo sve da ih pametnom igrom obradujemo", istakao je Trinkijeri

O večerašnjem duelu govorio je i mladi strateg Vladimir Jovanović.
Očekuje nas gostovanje ekipi koja se nalazi u dobroj formi, što pokazuju rezultati u Evrokupu. Imaju kvalitetan tim, sa puno iskusnih i stranih igrača koji je sigurno pravljen za najviše domete. Kod kuće imaju podršku navijača i dodatnu energiju koju odlično koriste. Sa druge strane, sve navedeno bi trebalo da nam bude veliki motiv i izazov. Potrebno je da odigramo sa velikom energijom, da budemo čvrsti u svakom duelu da pokažemo svoj talenat i da uživamo u utakmici“.

Partizan večeras ne bi trebalo da računa na Korija Voldena koji je ostio bol u stopalu pred Limož.

ABA LIGA - 5. KOLO

Petak
Krka - Primorska  71:89
/Jošilo 20 - Heris 23/

Subota
18.00: (2,15) Mornar (14,5) Cedevita Olimpija (1,80)
20.00: (1,20) Partizan (19,0) FMP (5,00)

Nedelja
12.00: (4,40) Mega (17,0) Budućnost (1,25)
18.00: (5,50) Cibona (20,0) Crvena zvezda (1,17)
20.00: (1,30) Igokea (16,0) Zadar (3,90)

*** kvote su podložne promenama


Pogledajte kako je u rubrici Tiket za vikend tipovao Filip Arsenijević...

FOTO: MN Pres
 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara