Svuda prazno, na Bosforu rekord! Višća obradovao jedine navijače u Ligi Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 12.03.20. | 21:06

Jedine prisutne navijače tačnije…

Crvena zvezda Vladana Milojevića ih je anestezirala toliko da Kopenhagen ni sa igračem više nije mogao da se izbori za Milanom Borjanom i ostatkom društva sa Topčiderskog brda. Međutim, nastavak sezone je pokazao koliko je u stvari nezgodan rival taj danski tim. Nakon što je prošao grupu ostavivši iza sebe Lugano i kijevski Dinamo, pa u šesnaestini finala izbacio i Seltik i to usred Glazgova, Kopenhagen je propisno namučio i Istanbul Bašakšehir, ali se ispostavilo da su penali ozbiljan problem za Dance. U penal seriji ih je eliminisala Crvena zvezda, a sad je i Bašakšehir iz stigao do minimalne prednosti pred revanš osmine finala Lige Evrope tek pošto je Edin Višća u 88. minutu gol za pobedu od 1:0 postigao sa kreča.

Ulogu tragičara na ravne časti podeliće Bruno Varela i Viktor Nelson. Ovaj drugi je prvo napucao saigrača u glavu i dozvolio da Demba Ba ni iz čega stekne prednost nad Varelom, a Urugvajac je pokušao da ga nešto jačim remplovanjem spreči da šutira u situaciji kad je ispred sebe imao samo golmana Karl-Johana Johansona. Iskusni Ba mu se međutim lukavo upleo u noge i to je bio čist jedanaesterac za veliko slavlje u Istanbulu.

Izabrane vesti

Nije Bašakšehirova publika baš najvatrenija u Evropi, daleko je i od vrha u Turskoj, ali kako je večeras jedina uopšte imala podršku sa tribina – svi ostali stadioni su zaključani zbog korona virusa – bar smo se podsetili kako izgleda prava fudbalska atmosfera.

Gol prednosti naravno ne znači da je Bašakšehir već prošao u osam najboljih u Ligi Evrope, jer Kopenhagen se i večeras pokazao kao tim koji možda ne umire u lepoti fudbala, ali i kao tim kome je jako teško dati gol. U prvom poluvremenu samo jedna prava šansa za domaće – i to nakon što je lopta nehotice pogodila Višću pa okvir gola – u nastavku nešto agresivniji Bašakšehir (Danijel Aleksić je odigrao svih 90 minuta), mnogo više šansi, ali i prilično loša realizacija zbog koje bi Turci, da nije bilo tih grešaka Varele i Nelsona, verovatno ostali kratkih rukava.

A skoro pa da je to isti tim Kopenhagena koji protiv Zvezde nije mogao da opepeli. Jedinu pravu razliku prave Andreas Bjeland, on je bio povređen za crveno-bele, te Pep Bijel Mas, koji doduše jeste igrao protiv Zvezde, ali je tek stigao posle 5.000.000 evra vrednog transfera iz Saragose, na kraju i Mihael Santos, još jedan Urugvajac, napadač koji je kupljen od Malage za 2.200.000 nakon što su Beograđani već poslali Dance u Ligu Evrope.

Teško da je bilo ko tada očekivao da će Kopenhagen stići do osmine finala Lige Evrope, a kamoli do četvrtfinala, koje je i dalje opcija. S tim da je realna opcija i da se Liga Evrope ne nastavi. Bila bi zaista šteta, ali bez navijača zaista nema smisla.

Ironija života ili nešto drugo, tek dok se po celoj Evropi fudbal igra pred praznim tribinama, Bašakšehir je jurio najveću posetu u istoriji kluba. I dohvatio ju je, mada još čekamo podatak o konačnom broju navijača na tribinama.

LIGA EVROPE - PRVI MEČEVI OSMINE FINALA:

Četvrtak

Bašakšehir – Kopenhagen 1:0 (0:0)
/Višća 88pen/

Ajntraht Frankfurt – Bazel 0:3 (0:1)
/Kampo 27, Bua 73, Frej 85/

LASK Linc – Mančester junajted 0:5 (0:1)
/Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+2, Pereira 90+3/

21.00: (3,35) Olimpijakos (3,10)  Vulverhempton (2,30) 
21.00: (3,35) Rendžers (3,45)  Leverkuzen (2,15) 
21.00: (2,15) Volfzburg (3,35)  Šahtjor (3,50) 

ODLOŽENO: Inter - Hetafe, Sevilja - Roma

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara