Saša Obradović i Nebojša Čović (©MN Press)
Saša Obradović i Nebojša Čović (©MN Press)

Čović oštro po Obradoviću: Legenda Zvezde naplatila 645.000 evra za četiri meseca

Vreme čitanja: 4min | ned. 29.08.21. | 11:29

„Priče o ljubavi su do poslednjeg evra“, kaže prvi čovek crveno-belih

Odlazak Saše Obradović još nije definitivno stavljen ad akta u Crvenoj zvezdi. Ostalo je razočaranje zbog te neuspešne saradnje, ne samo zbog slabih rezultata, zbog kojih je nekadašnji legendarni as otišao iz kluba, nego i zbog toga koliko je odlazak Obradovića koštao crveno-bele, pošto je bivši šef struke naplatio ceo ugovor.

Prvi čovek Zvezde Nebojša Čović se u gostovanju na TV Prva još jednom osvrnuo na period kada je Obradović bio u klubu i to naveo kao jedno od najvećih razočaranja prethodne sezone.

Izabrane vesti

U prošloj sezoni su nam se dogodile neke od najvećih radosti, ali i razočarenja u smislu imenovanja trenera od kojeg smo imali velika očekivanja. Mislim na Sašu Obradovića. Ne volim da pričam o tome, ali je neverovatno da legenda Crvene zvezde za četiri meseca naplati 645.000 evra. Priče o ljubavi u sportu, to je ljubav do poslednjeg evra kako bi napunili sopstveni džep. Svi koji pričaju o ljubavi u sportu mislim da nisu iskreni. Tačka“, podvukao je Čović.

On je istakao da je prethodna sezona, iako je završena osvajanjem triple krune, jedna od najgorih otkako je na čelu Crvene zvezde.

Sezona 2020/21 je najgora koju sam mogao da doživim. U junu sam proslavio 52 godine boravka u košarci, kao igrač, trener, sportski radnik... Nikada nismo imali goru sezonu... Prvenstveno zbog korone, koja je uradila mnogo toga da teško funkcionišemo. Imali smo i veliki deficit u budžetu. Konkretno - planirano je 250.000 evra za putovanja. Znate da igramo Evroligu, za koju smatram da je najjače takmičenje u svim sportovima u Evropi. Tu kad god pomenete ime nekog kluba, svima je prepoznatljivo. Mi smo potrošili oko 750.000 evra za putovanja, što je deficit od 500.000 evra. U budžetu smo imali planirano oko 1.750.000 evra za ulaznice, što dnevne, što sezonske. Prihodovali smo jedva 50.000 evra. Uspeli smo na kraju delom da umanjimo minus“.

Ipak, rezultati na terenu su bili izuzetni.

“Uspeli smo da uzmemo sve. Mislim da će to biti poštovano i cenjeno. Mi smo za deset godina boravka u klubu osvojili 17 trofeja. Pozivam sada naše navijače, jer će prodaja karata početi od 6. septembra. Vodili smo računa da te karte budu primerene mogućnostima. Biće pušteno oko 4.900 karata, od toga 1.400 biće podeljeno vlasnicima karata iz prošle sezone, koji su platili, a nisu gledali. Sasvim je normalno da oni dobiju besplatno te karte. Bilo je polemike da li naplatiti nešto njima, ali bila bi velika bruka da smo to uradili. Biće uvedeno članstvo i dodatni stimulans - vakcinisani će imati ozbiljne popuste, a verujem da će se to zadržati i za prodaju dnevnih karata“.

Pričao je Čović i o budžetu kluba za narednu sezonu, koja će biti veoma izazovna za crveno-bele.

„Naš bruto budžet za prvi tim biće oko 5.100.000 evra. Nisu tu samo naknade za igrače, već i za menadžere, za stanove, obezbeđivanje automobila njima i nešto što treba da bude zakon, a ne poverenje, to je ugovor. Po zakonu o sportu morate da imate ugovor o radu i da imate ugovor o naknadi. Svi oni imaju određene obaveze prema državi. Takođe, istina je da dugujemo oko 30.000.000 dinara za PDV, ali to dugujemo kao posledicu korona udara. Nemam šta da krijem. Mi smo iz UPPR izašli 2015. godine. Mi smo s Poreskom upravom pokušali da izađemo načisto, čeka se njihova odluka“.

Govorio je Čović i o planovima Crvene zvezde za domaćinstva kada su utakmice Evrolige u pitanju...

“Od 17 utakmica, po sedam igraćemo u Areni i Pioniru, dok su tri još „otvorene“. Nama mnogo znači da igramo u Areni, a te tri utakmice su otvorene zato što se naši termini utakmica poklapaju s nekim koncertima koji su planirani za taj period i dane. Nadam se da ćemo moći da uskladimo vremena i nađemo zajednički jezik oko pomeranja termina“.

ABA liga počinje 24. septembra i tu su ciljevi isti kao i svih minulih godina.

“Naš cilj u novoj sezoni biće da ponovimo rezultate iz prošle sezone i osvojimo triplu krunu. Očekujem i da napravimo što bolji rezultat u Evroligi. Imamo respektabilan tim, fali nam još jedan igrač, centar...“

Pominje se Matijas Lesor kao rešenje za poziciju „petice“...

“Da, vidim po medijima da se pominje njegovo ime, on jeste u razmišljanjima, ali u razmišljanjima trenera su još neka imena. U narednim danima će i to biti rešeno“.

ODLUKA O KANDIDATURI JOŠ OTVORENA

Govorio je Čović u prethodnom periodu da nije siguran da će ostati da i posle septembra vodi Crvenu zvezdu i ta priča je i dalje otvorena.

Ne želim da se bilo šta mistifikuje. Još u februaru sam rekao da će odluku o tome zapravo doneti moje zdravstveno stanje, odnosno da će to biti u dogovoru s doktorima. Nisam još u pravoj formi koju mislim da bi trebalo da imam za tako odgovoran posao, kao što je vođenje KK Crvena zvezda. Nisam neodgovoran čovek. Mora da se radi odgovorno, da se prave konkretni potezi. Odluku ću doneti do sredine septembra, između 15. i 20. septembra. Da ne bude zabune - klub normalno funkcioniše. Tamo postoje ljudi koji su obučeni, koji maksimalno funkcionišu“, istakao je Nebojša Čović.


 


tagovi

KK Crvena zvezdaNebojša ČovićSaša ObradovićABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara