Čović o povratku Petruševa: Radimo na tome...

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.08.24. | 09:57

„On je izrazio želju da se vrati“, poručio prvi čovek Crvene zvezde

Sa velikom pažnjom navijači i Crvene zvezde i kompletna javnost pratili su aktivnosti regionalnog šampiona u letnjem prelaznom roku. I za sada su vrlo zadovoljni bilansom, pošto je Crvena zvezda na Mali Kalemegdan vratila Ognjena Dobrića i Nikolu Kalinića, dobila veliko pojačanje u liku i delu jednog od najboljih evroligaških plejmejkera Kodija Milera Mekintajera.

Zvezdu su pojačali i igrači poput Ajzee Kenana i Majka Dauma, a bingo prelaznog roka predstavljao bi još jedan pvoratnik, Filip Petrušev. Posebno, što je aktuelni član Olimpijakosa bio jedan od najboljih igrača Srbije na Olimpijskom turniru.

Izabrane vesti

Priča se da se Zvezda praktično dogovorila sa Petruševim, ali je tokom gostovanja na televiziji B92 Nebojša Čović bio nešto uzdržaniji. Mada je, između redova, obradovao Zvezdine navijače.

"Nije se Zvezda ništa dogovorila. Mi smo bili u razgovorima sa Petruševim, da vidimo da li ima želju da se vrati. On je izrazio želju, radili smo na tome i radimo. Pogotovo što se vratio Vezenkov. Olimpijakos ima drugi problem, povreda Fala. Ne znam da li se vratio", rekao je Čović gostujući na TV Prva.

Govorio je prvi čovek Crvene zvezde u ostalim temama. Kao na primer igrama reprezentacije Srbije na Olimpijskom turniru.

"Nemam pravo, kako bi to rekli, da se palim na takve stvari. Igrali smo dobro, imali smo stabilnu igru. To je nastavak onoga što se događalo u Manili kada je reprezentacija osvojila drugo mesto. Uz dodatak Jokića. Jedan stub, centar oko kog se sve okretalo. Ne umanjujem doprinos drugih igrača, oni su dobar kolektiv. Kari je iskusan. Napravio je korekcije. Za svaku generaciju morate drugačije da pristupite. Sa nekim starijim ste mogli pet sati da pričate, sa novima pola sata ili koliko imaju koncetracije. Malo je falilo da pobedimo nadobudnu ekipu Amerikanaca. Videli ste u četvrtoj četvrtini, malo koncentracija ko padne imate problem. Još i sudije... Međutim, nisu one bile ključan faktor. U taktičkom, tehničkom delu, naša košarka je sustigla NBA nivo. U smislu fizičke spreme oni i dalje beže. U svakom slučaju ogroman uspeh. Voleo bih da se dogodila pobeda protiv Amerikanaca zato što su bahati. Sa Nemačkom isto izvanredna utakmica. Ono što me raduje je nova FIBA lista, gde smo drugi. Sve je to gotovo, sad mora da se radi plan. Nas za dve godine čeka Evropsko, za tri Svetsko, a za četiri Los Anđeles. Kada pogledate starosnu strukturu, tu ima pitanja. Mada se ona produžila i ide i do četrdesestih", rekao je Čović.

Priča se povela i o formiranju nove domaće lige na kojoj insistira selektor Svetislav Pešić.

"Ja sam sa Pešićem pričao od kako se vratio na mesto selektora. Moja ideja je bila da vratimo Pešića i ja sam je predložio tamo gde treba. Mi smo napravili koncept, to nije ništa sporno. Mi domaću ligu imamo, ona se zove Košarkaška liga Srbije. Nije nikakav problem da se vratimo, ali da vidimo gde vodi domaća liga. Srbija ima domaću ligu.Takva, kakva je, koju Kari malo-malo pominje, ne znam šta mu je problem... Zavide nam u regionu što mi imamo ligu. Brzo možemo da napravimo dobru ligu. U KLS-u imamo 16 klubova, pa drugu fazu Superlige. Vrlo brzo možemo da svedemo na 10,12 klubova. Ona mora da bude profesionalna, da bude finansijsi fer-plej, da bude stručna. Neću da polemišem na tu temu, ja znam da je to atraktivno. Napišite, nacrtajte... Imate problem da napišete, pomoći ćemo", zaključio je Čović.



tagovi

Nebojša Čović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara