Čović i Zečević u trci za Danilovićevog naslednika

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 12:20

Na današnjoj sednici IO KSS legendarni as će se oprostiti od predsedničke funkcije

Takav rasplet je najavljen još prošle sedmice, ali danas bi i zvanično trebalo da bude stavljena tačka na jednu eru u srpskoj košarci. Predsednik KSS Predrag Danilović saopštiće danas na sednici Upravnog odbora naše kuće košarke odluku o povlačenju sa mesta glavnokomadujućeg u Sazanovoj. Sve kako bi KSS imao dovoljno vremena da se sa novim rukovodstvom pripremi za nove izazove.

Obaveze ima puno. Posle izbora predsednika KSS, očekuje se definisanje statusa selektora Srbije, nove obaveze u reprezentativnim prozorima.

Izabrane vesti

Za sada nema zvaničnih kandidata, ali Žurnal u današnjem izdanju donosi informaciju da su predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović i nekadašnji generalni sekretar FK Partizan Žarko Zečević idealni kandidati za Danilovićevog naslednika. Žurnal navodi da su Čović i Žarko Zečević u odličnim odnosima sa selektorom Pešićem, što nije zanemarljiva stavka.

Međutim, ni Čović, ni Zečević nisu do sada govorili o mogućnosti da dobiju predsedničku funkciju u KSS. Gostovao je na nekoliko televizija Nebojša Čović prethodnih dana i uglavnom bazirao priču o Crvenoj zvezdi, kao i spremnosti da i dalje vodi klub sa Malog Kalemegdana.

Na čelo Košarkaškog saveza Danilović je došao 2016. godine i od tog trenutka do danas, reprezentativne selekcije u muškoj i ženskoj konkurenciji donele su Srbiji 27 medalja! Poslednja u nizu došla je na minulim Olimpijskim igrama koje će ostati upamćene i po tome da su srpski košarkaši umalo izbacili Drim Tim Sjedinjenih Američkih Država u polufinalu. Godinu dana ranije osvojeno je srebro na Svetskom šampionatu u Manili, a košarkaši Srbije bili su vicešampioni Evropskog prvenstva 2017. Košarkašice su se 2021. godine popele na krov Evrope, a dve godine ranije bile bronzane na Starom Kontinentu.


tagovi

Žarko ZečevićNebojša ČovićPredrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara