Nebojša Čović (©MN Press)
Nebojša Čović (©MN Press)

Čović: Hteli smo da dovedemo Avramovića, budžet za narednu sezonu je 12.500.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.24. | 10:42

"Mnogi prizivaju razne stvari, ali samo da ih obavestim da sam zdrav i spreman za novu sezonu", istakao je prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda

Kada Nebojša Čović govori, nikada nije dosadno. A tako nije bilo ni u njegovom gostovanju na "TV Sputnjik" u emisiji "Miljanov korner" gde je govorio o mnogim temama, ali između ostalog se dotakao budžeta za narednu sezonu, eventualnom povratku Filipa Petruševa, svom mandatu na predsedničkoj funkciji u Crvenoj zvezdi kao i zanimanju za Aleksu Avramovića.

Posebno zanimljivo bilo je čuti da je klub bio veoma zainteresovan da iz redova najvećeg rivala dovede energičnog Čačanina, međutim na kraju se ipak nije krenulo u tu ofanzivu nakon razgovora sa navijačima. Naravno, nije prvi čovek crveno-belih propustio priliku da pecne Partizan.

Izabrane vesti

"Iz Manile je došao razigran gde je odigrao perfektno, ali je sezonu odigrao nikako. Čak toliko mučno da je jedva čekao da ode. Razmišljali smo o njemu svojevremeno, ali smo se dogovorili sa našim navijačima da ne pravimo više prelaske iz Partizana u Zvezdu. To hoćemo da poštujemo u seniorskom timu. Mislim da je Aleksa sjajan čovek i igrač, dolazi iz zvezdaške porodice tako da je meni žao. Možda jednog dana…”, rekao je Čović pa dodao: "Važi taj dogovor i za strane igrače. Sada kada smo pričalo oko Kodija Milera-Mekintajera, kod njega je bila specifična situacija, jer znate kako je otišao iz Partizana. O Brunu Kaboklu nismo razmišljali iako se svašta pisalo. O njemu smo razmišljali dok nije došao u Partizana. Pričalo se o ciframa 900.000, 1.000.000 evra… Zato smo prekinuli da razmišljamo o njemu. Bilo bi zanimljivo videti Jaga i Kabokla zajedno, ali bi morali da budu pod posebnom disciplinskom kontrolom, pošto su "vatreni" i jedan i drugi”.

Ima regionalni i srpski šampion trenutno 16 igrača u svom rosteru i taj zbir može da se poveća samo za jedno ime.

"Videćemo još. Razmišljamo o Petruševu i nikom drugom. On je igrač Olimpijakosa. Videćemo kako će oni složiti ekipu, da li Filip može da bude slobodan ili ne. Da li će doći, ne mogu da vam kažem. On je na putu potpunog sazrevanja. Ja da sam u NBA timu, spojio bih Petruševa i Jokića. Naše je da probamo. Mi nikome nismo otimali igrača. Petruševa ili nekog drugog. Mi imamo naših 16."

Kada je reč o budžetu za predstojeću sezonu, on nije mnogo drugačiji u odnosu na prošlu takmičarsku godinu.

“Oko 12.500.000 evra će biti igrači. Mi smo vrlo transparenti, budžetska inspekcija je bila, nije našla nijednu grešku. Prodaja sezonskih karata odlično ide, zasada smo prodali oko 8.000. Sezona neće biti laka i drugi timovi su sve jači."

Ideja je i da se unapredi rad sa mlađim kategorijama. Na tom polju su se već napravili važni koraci.

"Ima nekoliko igrača koji se u FMP-u razigravaju za Crvenu zvezdu poput Šaranovića, Barne i da ne nabrajam dalje. Zvezda će gledati da proizvodi jednog, dvojicu, trojicu igrača po sezoni. Andrej Kostić će dobiti šansu u ABA ligi, a zašto da ne i u Evroligi. Ali, to je pitanje ipak za Janisa Sferopulosa. Došao je Dragoljub Avramović koji se dokazao kao stručnjak i radimo na tome da imamo još bolju školu.”

Najavljivao je Čović da bi mogao da prepusti predsedničku funkciju Željku Drčeliću. Barem zasada, od toga neće biti ništa.

“Moj mandat ističe 2026. godine. Bože zdravlja. Uprava je odlična, a čak ćemo se širiti. Željko je čovek koji pun energije i hoće da radi, tako da nastavljamo zajedno. Mnogi prizivaju razne stvari, ali samo da ih obavestim da sam zdrav i spreman za novu sezonu", zaključio je Čović.


tagovi

Nebojša ČovićKK Crvena zvezdaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara