""
""

Čileanci dobro igraju fudbal, ali košarka je nešto drugo: Srbija počistila Južnoamerikance na Univerzijadi

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.07.15. | 16:58

Čileanski košarkaši ni u jednom trenutku nisu bili u stanju da pruže jači otpor, a u poslednjoj četvrtini postigli su samo dva poena

Košarkaška selekcija Srbje imala je lak zadatak i u drugom kolu Univerzijade u južnokorejskom Gvangžuu, gde je počistila reprezentaciju Čilea sa 69:43 (21:14, 14:12, 14:14, 20:2).

Izabrane vesti

Aleksandar Marelja je sa 15 poena predvodio srpsku ekipu, a jedan poen manje ubacio je Stefan Pot. Čileanski košarkaši ni u jednom trenutku nisu bili u stanju da pruže jači otpor, a u poslednjoj četvrtini postigli su samo dva poena

Košarkaši Srbije u utakmici prvog kola takođe su ubedljivo pobedili reprezentaciju Švajcarske sa 58:41.
“Na prve dve utakmice najvažniji je bilo osvojiti bodove i potrošiti što manje energije. Za nas turnir praktično počinje u utorak. Slede na mečevi sa selekcijama Turske, Brazila i SAD i borba za prva dva mesta koja vode u četvrtifinale“, istakao je selektor reprezentacije Srbije Vanja Guša.

Takmičenje na košarkaškom turniru, letnje Univerzijade u Gavngžuu, nastavlja se u utorak 7. jula, kad se reprezentacija Srbije u 7.30 ujutru po srednjeevropskom vremenu sastaje sa selekcijom Turskom.

(FOTO: Starsport)


tagovi

Vanja GušaUniverzijadaStefan PotSrbijaAleksandar Marelja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara