Cibona ispustila 18 razlike, dala šest poena u trećem kvartalu i preživela Krku

Vreme čitanja: 4min | pon. 18.11.19. | 19:56

Slovencima nije pomogla ni partija karijere Glena Kouzija

Od rapsodije do očaja, pa onda nekako do pobede. Ali nakon svega, ona se jedino i piše, pošto je ostatak definitivno za zaborav ukoliko budete priupitatali bilo koga u Zagrebu. Cibona je u prilično nekvalitetnom meču na zatvaranju sedmog kola ABA lige uspela da slavi protiv slovenačke Krke - 70:67.

Veliki broj izgubljenih lopti, grešaka u dodavanju i nekih zaista neshvatljivih poteza videli smo za punih 40 minuta košarke u Zagrebu, a može se reći da je na kraju pobedio „manje loš“ tim.

Izabrane vesti

Doduše, odlično je Cibonu tokom uvodnih 20 minuta košarke služio šut za tri poena, kojim su faktički i uspeli da stvore prilično ubedljivu prednost. Ali sam Glen Kouzi je u sastavu Krke ubacio četiri puta iz pet pokušaja za tri tokom prvog poluvremena i tako koliko-toliko držao tim iz Novog Mesta u životu. A koliko je sve to značilo pokazalo se u trećoj deonici u kojoj je Cibona postigla svega šest poena, dopustila Krki da se u potpunosti vrati u igru i da uvede meč u neizvesnu završnicu.

Na kraju, Glen Kouzi nije uspeo da odvede Krku do toliko željenog trijumfa, iako je odigrao partiju karijere, postigavši čak 31 poen uz fanatstičan šut za tri poena (7/13). Na drugoj strani dominirali su Filip Bundović sa 19 poena, Ivan Novačić sa 16 poena, kao i Šejn Gibson koji je dodao 15 poena.

Na samom startu utakmice, videlo se da je Cibona ušla u boljem ritmu. Uz pomoć veoma raspoloženog Ivana Novačića, Zagrepčani su došli do dvocifrene prednosti na oko tri minuta pred kraj prvog kvartala. Odbrana je funkcionisala gotovo bez greške, pa su Vukovi nakon uvodnih deset minuta košarke imali sasvim zasluženu prednost – 22:10.

Ekipa Krke bila je izuzetno loša u reketu i faktički je jedino zahvaljujući šutu sa distance održavala korak za ekipom Cibone. Činilo se da ga je potpuno izgubila pred kraj druge četvrtine kada je Toni Katić odveo Zagrepčane na „plus 18“, ali je klupa Krke seriju odlično presekla tajmautom i uz dve trojke do kraja poluvremena koje su postigli Marineli i Kouzi, probudili nadu da bi mogli do velikog preokreta – 40:28.

Glen Kouzi

I ne čudi, pošto Cibona kao da je zaboravila da igra košarku u trećoj deonici. Za punih deset minuta igre u nastavku, Zagrepčani su postigli užasnih šest poena, što je Krka umela i te kako da iskoristi. Malo po malo, najviše zahvaljujući Glenu Kouziju, tim iz Novog Mesta je topio prednost, a na kraju kvartala uspeo čak i da preuzme prednost nakon nove trojke američkog košarkaša. Ogromne probleme imali su Vukovi da organizuju bilo kakav pozicioni napad, slovenački sastav je igrao sa mnogo boljom energijom i zasluženo je u poslednju četvrtinu uneo prednost od dva poena – 46:48.

Domaći košarkaši nisu mogli da se sastave ni u četvrtoj četvrtini. Greška za greškom i šutevi koji su u pojedinim trenucima više ličili na amaterske ostavili su Cibonu bez poena u poslednjoj deonici puna tri minuta. Nije, ruku na srce, blistala ni Krka, mada je opet dosta bolje izgledala na terenu od tima iz Zagreba.

Ipak, sve je nagoveštavalo da ćemo u Zagrebu gledati neizvesnu završnicu. Krka jeste konstantno vodila, ali nije uspevala da se odlepi na osetniju prednost i tako reši utakmicu. Sa druge strane, Cibona je koliko-toliko uhvatila korak i poenima iz reketa držala priključak za sastavom iz Novog Mesta. Na dva minuta pred kraj, rezultat je bio nerešen.

Jošilo je sa linije za slobodna bacanja ponovo doveo Krku u vodstvo, ali je Bundović vrlo brzo uzvratio na drugoj strani pogotkom iz ofanzivnog skoka, pa se i u poslednji minut ušlo nerešenim rezultatom. Ivan Novačić je nakon tajmauta uspeo da postigne veoma važne poene za domaćina, a junak za Krku potom je pokušao da bude upravo Glen Kouzi. Nije uspeo u toj nameri, promašio je otvoren šut za tri poena, a nakon toga je Cibona u penal završnici lako očuvala prednost i došla do izuzetno važne pobede - 70:67.


CIBONA – KRKA 70:67 (22:12, 18:16, 6:20, 24:19)

Dvorana: „Dražen Petrović“, Zagreb
Gledalaca: 200
Sudije: Josip Radojković, Branislav Mrdak, Matej Špendl

CIBONA: Bilinovac 3, Rebec 2, Katić 3, Bundović 19, Vucić, Kovač, Novačić 16, Prkačin, Rozić 6, Ljubičić, Gibson 15, Ramljak 6
KRKA: Kouzi 31, Džouns, Marineli 6, Škedelj 2, Đapa, Fifolt, Balažič 6, Jošilo 8, Rakićević, Lapornik 7, Ramljak 7, Osolnik


ABA LIGA - 7. KOLO

Subota

Igokea - Budućnost 72:83
/Von 20 - Ivanović 18/

Cedevita Olimpija - FMP 93:89
/Miler Mekintajer 21 - Đorđević 17/

Nedelja

Mega Bemaks - Primorska 73:79
/Atić 12 - Holt 19/

Mornar - Zadar 95:86
/Nidam 21 - Junaković 19/

Partizan - Crvena zvezda 75:72
/Volden 13 - Čović 14/

Ponedeljak

Cibona - Krka 70:67
/Bundović 19 - Kouzi 31/

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: ABA liga (KK Cibona / Ivan Santro)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara